Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 09:38

Τίμησε την Κική Δημουλά η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τίμησε την Κική Δημουλά η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία

 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η βράβευση της Μεσσήνιας στην καταγωγή ποιήτριας Κικής Δημουλά, στο πλαίσιο του 13ου τακτικού συνεδρίου της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου στην Costa Navarino με θέμα “Εξι επιφανείς Μεσσήνιοι εισηγούνται”.

Την Κική Δημουλά εκπροσώπησε η κόρη της Ελση, στην οποία επέδωσε την τιμητική πλακέτα η πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Ελένη Αλειφέρη.

Η Ελση Δημουλά από τη μεριά της δήλωσε τη μεγάλη της συγκίνηση και τόνισε τη μεσσηνιακή καταγωγή της, λέγοντας πως αυτή η τιμή είναι ξεχωριστή για την ίδια και τη μητέρα της, την οποία η ίδια ζει πολύ στενά, τόσο σαν ποιήτρια όσο και σαν μητέρα.

Στο κείμενο της Κικής Δημουλά που διάβασε η κόρη της ήταν ολοφάνερη η συγκίνηση της ποιήτριας γι’ αυτή την τιμή που της έκανε ο τόπος καταγωγής της και η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία. Αναφέρθηκε στον “εξουσιαστή χρόνο” και μεταξύ άλλων σχολίασε πως “τουλάχιστον τα ποιήματά μου έχουν την τύχη να ταξιδεύουν ακόμα”.

Το βιογραφικό της Κικής Δημουλά διάβασε η πρόεδρος των Μεσσηνίων Πάτρας, Πηνελόπη Λαμπούση.

 

Κ.Δ.

Σχόλια  

0 # ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΜΠΟΥΝΑ 06-08-2019 19:39
Σας ευχαριστούμε για την αναφορά στην βράβευση της αξιολογότατης συγγραφέως-ποιή τριας Κικής Δημουλά.....Οι διαχρονικές αξίες του τόπου μας, τα φωτεινά πνεύματα, οφείλουμε να τα επιβραβεύουμε και να τα φέρουμε ώς παράδειγμα στις επόμενες γενιες... Εφη Μπούνα, εκλεγείσα στο Δ.Σ. της Μεσσηνικής Αμφικτιονίας
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER