Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 16:07

Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη στο Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον
Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη στο Καλό Νερό

 

 

Εκδήλωση αφιέρωμα στον μεγάλο βάρδο του λαϊκού τραγουδιού Στέλιο Καζαντζίδη διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Καλεονεριτών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 του μηνός στις 8.30 το βράδυ στις γραμμές του τρένου στο Καλό Νερό προσκαλώντας όλο τον κόσμο να παραβρεθεί κατοίκους και παραθεριστές καθώς η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Όπως σημειώνεται θα είναι «Μια αξέχαστη βραδιά με οπτικοακουστικό υλικό, με όμορφες, νοσταλγικές στιγμές   έντονης  συναισθηματικής φόρτισης και ψυχική μέθεξης, καθώς θα αναβιώσουν τα τραγούδια του Στέλιου για τις εποχές της φτώχειας, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, που τόσο έντονα βιώνει και η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Επειδή  τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη  εκφράζουν τα βάσανα, τις στεναχώριες και τις ελπίδες των ανθρώπων που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τέτοιες συνθήκες  , είναι και θα είναι διαχρονικά. Θα  υπάρξουν παρουσίες εξαιρετικών ανθρώπων, ζωντανές μαρτυρίες, που βίωσαν τη μαγική σχέση του Στέλιου με τους ανθρώπους  εκείνης της εποχής  μέσω των τραγουδιών  του που εξακολουθούν να αγγίζουν τις ψυχές όλων μας. 

Ως γέφυρα με τα τραγούδια του αξέχαστου Στέλιου θα λειτουργήσουν οι μουσικές νότες του διεθνούς φήμης σολίστ του μπουζουκιού Γιώργου Γεωργόπουλου, η μοναδική φωνή του Γιάννη Διονυσίου, καθώς και η παρουσία των εξαιρετικών μουσικών Δημήτρη Γουμπερίτση (Κοντραμπάσο) και Αθηνόδωρου Καρκαφίρη( κιθάρα).»

Κ.Μπ.


NEWSLETTER