Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 08:27

Μεσσηνία: Πλήθος κόσμου στη Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μεσσηνία: Πλήθος κόσμου στη Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη (φωτογραφίες)

 

Xιλιάδες αγκινάρες, μαγειρεμένες με ιδιαίτερες συνταγές από τις γυναίκες του χωριού, προσφέρθηκαν στον κόσμο που έδωσε το «παρών» στην καθιερωμένη Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κόσμος απόλαυσε αγκινάρες με κιμά παπουτσάκια και μουσακά, αγκινάρες με λουκάνικο, αυγά και τυρί, αγκινάρες με σκορδαλιά, με πατάτες και κρέας.

“Δεν είναι σημερινή η προσπάθεια. Ξεκινάμε από το Μάρτιο και καταλήγουμε σήμερα. Είναι δύσκολο πράγμα η αγκινάρα. Πρέπει να καθαριστεί και να συντηρηθεί”, είπε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρομάνης (ο οποίος οργανώνει τη γιορτή) Βασιλική Αγγελακάκη-Ανδρεάδου. Σχολίασε ακόμη ότι “κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε για να προσφέρουμε στον κόσμο τα καλύτερα” και σημείωσε: “Η αγκινάρα είναι ένα προϊόν που ζει τη Μικρομάνη. Ζουν πολλές οικογένειες από την αγκινάρα. Με όποιον τρόπο μαγειρεύεται, την προσφέρουμε στον κόσμο”.

Στη γιορτή, που συνεχίστηκε μέχρι αργά με λαϊκό γλέντι, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος και νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο νέος περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER