Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 18:55

«Περιμένοντας τον Γκοντό» με τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα»

Γράφτηκε από την
«Περιμένοντας τον Γκοντό» με τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα»

 

Το έργο του Samuel Beckett «Περιμένοντας τον Γκοντό» παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» στις 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο Αuditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Πρόκειται για την 9η παραγωγή της ομάδας, που από την ίδρυσή της το 2009 έχει καταφέρει να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και τη θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά τη νοηματική γλώσσα, παράλληλα με τη φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.

Στην παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» συμμετέχουν κωφοί ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη νοηματική γλώσσα, με ταυτόχρονη ερμηνεία ομιλούντων ηθοποιών, για να μας μεταφέρουν στον αβέβαιο και αμφίρροπο κόσμο του έργου.

Οι ήρωες προσπαθούν να εκλογικεύσουν την πραγματικότητα, στην οποία οι κωμικές καταστάσεις συνυπάρχουν με το τραγικό νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Στην σκηνική δράση χρησιμοποιούνται διαφορετικές μορφές τέχνης, όπως το σωματικό θέατρο, το Body Music και το Visual Vernacular το οποίο περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER