Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 17:08

Βραβείο της Αμφικτιονίας Ελληνισμού στην Κατερίνα – Κύνθια Ανδρέακου

Γράφτηκε από την
Βραβείο της Αμφικτιονίας Ελληνισμού στην Κατερίνα – Κύνθια Ανδρέακου

Το Βραβείο της Αμφικτιονίας Ελληνισμού (Πολιτιστικός – Κοινωνικός Φορέας με έδρα τη Θεσσαλονίκη), κέρδισε πρόσφατα η Μεσσήνια δικηγόρος Κατερίνα – Κύνθια Ανδρέακου, για τη συμμετοχή της στον Η’ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό με θέμα “Ο κόσμος μας στη θεωρία του χρόνου (παρελθόν – παρόν – μέλλον).

Εκτός από αυτό το “Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης” με το οποίο τιμήθηκε τώρα, η ίδια έχει κερδίσει και στο παρελθόν διάκριση στο 12ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2010 της Ενωσης Λογοτεχνών, σε Διαγωνισμό για το Γεώργιο Δροσίνη και στο 7ο Φεστιβάλ Ποίησης Μαθητών της Ενωσης Συγγραφέων – Λογοτεχνών Ευρώπης.

Το ποίημά της, με το οποίο έλαβε μέρος στο Διαγωνισμό της Αμφικτιονίας είναι το “Εκ βαθέων”.

Ακόμη δεν έχει εκδώσει βιβλίο, αλλά ίσως αυτό γίνει στο μέλλον, με το σύνολο των ποιημάτων της. Τα όσα γράφει, όπως λέει η ίδια, είναι κυρίως εμπνευσμένα από διάφορες αφορμές, ανάλογα με την χρονική περίοδο. Τα “πυροδοτεί” ένα ταξίδι, μια στιγμή, ένα περιστατικό. Η Κατερίνα - Κύνθια προτιμούσε παλιότερα τον έμμετρο λόγο, αλλά πλέον γράφει κυρίως αφηρημένο, ελεύθερο στίχο. Σε μικρότερη ηλικία, είχε γράψει και κάποια διηγήματα. Πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

 


NEWSLETTER