Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 22:57

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση "Αρτος - Οίνος - Ελαιον" στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση "Αρτος - Οίνος - Ελαιον" στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, από το νέο δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον απερχόμενο, νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η 8η έκθεση αγροτικών και τοπικών προϊόντων “Αρτος - Οίνος - Ελαιον” που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι η έκθεση τείνει να λάβει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα, καθώς στα περίπτερα μετέχουν επιχειρήσεις και παραγωγοί εκτός Μεσσηνίας. Στάθηκε στη μεγάλη σημασία της προβολής των προϊόντων και δεσμεύτηκε πως η έκθεση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Ο κ. Νίκας δήλωσε συγκινημένος γιατί ήταν αυτός που ξεκίνησε την έκθεση, και κάλεσε τους νέους να δουν πώς ζούσαν οι παλιοί, χωρίς τη σημερινή καταναλωτική μανία, και πώς ήταν ευτυχισμένοι με το ψωμί και το λάδι. Ακόμα, προέτρεψε να διώξουμε ξενικά προϊόντα από το τραπέζι μας και να στηρίξουμε τα δικά μας.

Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς επεσήμανε ότι σημαντικοί πυλώνες ανάπτυξης για τη Μεσσηνία είναι ο τουρισμός και τα αγροτικά προϊόντα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Το Σάββατο στις 9 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί παρουσίαση μαγειρικής από τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Την Κυριακή, το πρόγραμμα έχει στις 8 το βράδυ παραδοσιακά τραγούδια και μισή ώρα αργότερα παράσταση Καραγκιόζη. Στις 9.15 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η κεντρική λαογραφική εκδήλωση με επίδειξη παρασκευής τοπικών εδεσμάτων και λαογραφικά δρώμενα.

Και τις 3 ημέρες, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, παρουσιάζεται η λαογραφική συλλογή του Σπύρου Κατσίρα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER