Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 08:09

Λατινοαμερικάνικη πινελιά στην έκθεση σκιάχτρων στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Την δική τους πινελιά έβαλαν στην έκθεση σκιάχτρων που για 2η χρονιά φέτος γίνεται στην Κυπαρισσία, οι χορευτικές αποστολές από την Αργεντινή και τη Βολιβία που φιλοξενούνται στην  περιοχή ενόψει του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες».

Οι αποστολές από τις δύο χώρες βρέθηκαν στο χώρο της έκθεσης που διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με το Σύλλογο Νέων Κυπαρισσίας και εκεί με πρόχειρα υλικά έφτιαξαν δύο σκιάχτρα ένα η κάθε αποστολή με έντονα τα στοιχεία από τον πολιτισμό της χώρας τους.

Όπως φάνηκε το ευχαριστήθηκαν πολύ με την πρωτότυπη αυτή ιδέα , ενώ στη  συνέχεια από το ΜΕΣΚ παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και ένα δρώμενο με το πάτημα των σταφυλιών , ενώ οι δύο χώρες παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα από δικούς τους χορούς. Καθώς όμως ο χορός είναι παγκόσμιος και ενώνει τελικά βρέθηκαν όλοι μαζί στην πίστα.

Να σημειώσουμε ότι η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε χθες βράδυ στην Κυπαρισσία στο Λαογραφικό Μουσείο, με την υποδοχή των ξένων αποστολών, γνωριμία με τις χώρες τους καθώς και με το Δήμο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες, με παραστάσεις στις 29 Αυγούστου στους Γαργαλιάνους, στις 30 Αυγούστου στα Φιλιατρά,  31 Αυγούστου στην Κυπαρισσία και τελευταία παράσταση και τελετή λήξης στο Κοπανάκι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Θα φιλοξενηθούν ξένες αποστολές από 5 χώρες: την Αργεντινή, την Βολιβία, το Μπαγκλαντές, την Τσεχία  και τις Φιλιππίνες, με συνολικά 103 μέλη.

Κ.Μπ.