Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 09:54

Επείγουσα ενημέρωση από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Επείγουσα ενημέρωση από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

 

Επείγουσα ανακοίνωση για το αντίτιμο παρακολούθησης της παράστασης “Τρωάδες” του Ευριπίδη, που ανεβαίνει από τις 3 έως και τις 6 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο Καλαμάτας εξέδωσε η Πειραματική Σκηνή.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το τι τελικά θα ισχύσει:

“Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για την παρουσίαση της τραγωδίας του Ευριπίδη "ΤΡΩΑΔΕΣ" σκέφτηκε να βάλει είσοδο 10 και 7 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου και για την εξασφάλιση μέρους των εξόδων της παράστασης.

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που διδάσκει θέατρο σε εφήβους, και στόχος του είναι να προσφέρει παραστάσεις θεατρικές με δημιουργούς τα ίδια τα παιδιά χωρίς ποτέ να εξασφαλίζει όλα τα έξοδα.

Με την συνεισφορά των 10 και 7 ευρώ (άσχετα αν ήταν κουπόνι ενίσχυσης του συλλόγου), μπαίνουμε στη κλίμακα των επαγγελματικών θεάτρων που γεμίζουν το κάστρο με εισιτήριο 20 και πλέον ευρώ και θα αναγκαστούμε σύμφωνα με την εγκύκλιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων να πληρώσουμε 1000 ευρώ την κάθε ημέρα της παράστασης. Πράγμα που είναι αδύνατον να το αντέξουμε οικονομικά, γιατί δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα και γιατί τα έσοδα της κάθε παράστασης δεν προσεγγίζουν ποτέ το ποσό των 1000 ευρώ. Οπότε θα έπρεπε ή να αναβληθεί τελείως η παράσταση ή να δοθεί με ελεύθερη είσοδο και με κουπόνι ενίσχυσης των 5 ευρώ.

Γι’ αυτό το λόγο, συνεδρίασε το Δ,Σ, του συλλόγου και αποφάσισε: Μετά την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει οι συντελεστές και η θεατρική ομάδα για να παρουσιάσουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, να μην αναβληθεί η παράσταση και να δοθεί με ελεύθερη συνεισφορά και με κουπόνια ενίσχυσης των 5 ευρώ, ως ορίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων για όλες τις παραστάσεις που δίνονται στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Αν έχουν προπωληθεί εισιτήρια θα δοθούν τα χρήματα πίσω και θα πληρώσουν όσο και οι άλλοι θεατές”.


NEWSLETTER