Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 18:11

Θεατρική εμπειρία στο Σχολείο της Βαμβακούς

Γράφτηκε από την
Θεατρική εμπειρία στο Σχολείο της Βαμβακούς

Μια θεατρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Ηρόδοτος Δραματικός / Θερμοπύλες» θα φιλοξενηθεί σήμερα Σάββατο στις 9 μ.μ. στο Σχολείο της Βαμβακούς, στη Σπάρτη. Πρόκειται για το θεατρικό έργο του φιλόλογου Γιάννη Λιγνάδη, με το οποίο ολοκληρώνει η ομάδα Αναβίωσης της Βαμβακούς (Vamvakou Revival) τις εκδηλώσεις του Αυγούστου.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Αρης Λάσκος ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το έργο αποτελεί μια δραματοποιημένη εκδοχή της τραγικής σύγκρουσης Ελλήνων και Περσών στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., όπως αυτή περιγράφεται στο 7ο βιβλίο των Ιστοριών του Ηροδότου. Μέσα από αρχαιολογικές πηγές και τεκμήρια επιχειρείται ο φωτισμός της ιστορίας και η αμεσότερη πρόσληψη των διδακτικών της αρετών.

Της παράστασης προηγείται μία ολιγόλεπτη εισαγωγή του καθηγητή Paul Cartledge μέσω προβολής βίντεο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Κοιν.Σ.Επ. Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Λιγνάδης, Μετάφραση - Κείμενο: Γιάννης Λιγνάδης, Σκηνοθεσία: Αρης Λάσκος, Ιστορική Σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή, Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Χαράλαμπος Νικολάου, Επιμέλεια Φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη, Παίζουν: Ελένη Ζαχοπούλου, Μάνος Βαβαδάκης. Είσοδος: 12 ευρώ για ενηλίκους / 8 ευρώ για παιδιά.


NEWSLETTER