Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 08:09

Ξεκίνησε χθες η «Filiatra AgroVision»

Γράφτηκε από την

 

Ξεκίνησε χθες η έκθεση αγροτικού - κτηνοτροφικού εξοπλισμού «Filiatra AgroVision» με πάνω από 40 εκθέτες του αγροτικού τομέα.

Τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα στο προαύλιο του Λυκείου Φιλιατρών, παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο Μεσσήνιος βουλευτής της ΝΔ Περικλής Μαντάς.

Η έκθεση «Filiatra Agro Vision» εμπνεύστηκε και υλοποιείται από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Στόχος της είναι αφενός η ενημέρωση των επισκεπτών σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη γεωργία και τις νέες τάσεις τις παγκόσμιας αγοράς και, αφετέρου, να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με την περιοχή της Τριφυλίας και ιδιαίτερα την πόλη των Φιλιατρών, με τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας που παράγονται εκεί, αλλά και να κάνει γνωστό τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Η έκθεση «Filiatra AgroVision» θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με τις εξής ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:30- 22:00. Σάββατο 12:00 – 22:00. Κυριακή 12:00 – 22:00.

 

Το σημερινό πρόγραμμα παράλληλων ομιλιών

 

Αγροτικές καλλιέργειες – από το αγροτικό προϊόν στο τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας.

6 Σεπτεμβρίου και 7 Σεπτεμβρίου 2019. Αμφιθέατρο Λυκείου Φιλιατρών, 18:00-20:00

 

Παρασκευή

17:45 Προσέλευση

18:00 Εναρξη Ομιλιών

- «Κτηματολόγιο Θεμέλιο Αγροτικής Ανάπτυξης», Ευάγγελος Καραμπιλιάς, αγρονόμος-τοπογράφος μηχανικός «Γεωδίκτυο».

-  «Θρέψη Φυτών. Απ’ το λίπασμα στην ολοκληρωμένη θρέψη των

καλλιεργειών», Στάθης Παυλάκος, διευθυντής Marketing & R+D Compo Expert Hellas.

- «Η συμβολή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην υιοθέτηση εργαλείων υψηλής τεχνολογίας και την ενσωμάτωση τους στην καθημερινή πρακτική των Ελλήνων γεωργών», Ηλίας Κάλφας, project leader Strategic Project Management Office American Farm School.

- «Σύγχρονες Τεχνολογίες στο Ελαιοτριβείο», Κωνσταντίνος Αξαρίδης, υπεύθυνος Πωλήσεων «Alfa Laval».

- «Γευσιγνωσία ελαιόλαδου και οι νέες απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς ελαιόλαδου», Γιώργος Β. Κουτέλας, γευσιγνώστης ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς - υπηρεσίες γευσιγνωσίας, συμβουλευτικής και διαμεσολάβησης πωλήσεων ελαιόλαδου

Olive Oil Bar - Γευστική Δοκιμή Ελαιολάδων