Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2019 07:53

Καθιερώνεται ο θεσμός του “Ντοκιμαντέρ της Δευτέρας”

Γράφτηκε από την

 

Το θεσμό του “Ντοκιμαντέρ της Δευτέρας” καθιερώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Η αρχή γίνεται μεθαύριο Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου με την προβολή του φιλμ “The machine that makes everything disappear”, στον νέο χώρο του Κέντρου στην οδό Μπενάκη 11, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Τα επίσημα εγκαίνια του χώρου προγραμματίζονται για το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Οπως διευκρινίζει στη σχετική του ανακοίνωση ο φορέας, ο οποίος διοργανώνει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: «Κάθε Δευτέρα στις 8 το βράδυ θα προβάλλεται, με δωρεάν είσοδο, ένα ντοκιμαντέρ επιλεγμένο από το πρόγραμμα των προηγούμενων φεστιβάλ. Για τις προσεχείς προβολές, μέχρι το τέλος του χρόνου, στο πρόγραμμα  συμπεριλαμβάνονται κυρίως ταινίες που κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είχαν προβληθεί πολύ νωρίς ή πολύ αργά και δεν είχε την ευκαιρία πολύς κόσμος να τις παρακολουθήσει, είτε ταινίες που άρεσαν πολύ και ζητήθηκε από την ομάδα να τις ξαναπροβάλει με την πρώτη ευκαιρία».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «πέρα από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι ώρες των οποίων θα ανακοινώνονται εγκαίρως, το Κέντρο λειτουργεί τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 6 με 9 τα απογεύματα».