Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 10:08

Απονομή βραβείων μαθητικού διαγωνισμού στα Πλατάνια Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Απονομή βραβείων μαθητικού διαγωνισμού στα Πλατάνια Τριφυλίας

Στο καταπληκτικό θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» για ακόμη μια χρονιά έγινε την Παρασκευή το βράδυ η τελετή απονομής των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού Εκθεσης που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Πλατανιτών «Αγία Ελένη» με χορηγία του Κωνσταντίνου Αρνόκουρου, ο οποίος επίσης ήταν χορηγός και της μουσικοθεατρικής παράστασης που δόθηκε στην συνέχεια.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στα όμορφα Πλατάνια και τον καταπληκτικό χώρο του θεάτρου, ακριβώς πάνω από τη Νέδα και τους καταρράκτες της με θέα το ναό του Επικούριου Απόλλωνα και το Ιόνιο να βάφεται με τα χρώματα του ήλιου που έσβηνε στον ορίζοντά του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του αντιδημάρχου Τριφυλίας Γιάννη Φιλντίση ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά του κ. Αρνόκουρου στην περιοχή, πράγμα για τον οποίο τον ευχαρίστησε. Στην συνέχεια η υπεύθυνη Πολιτιστικών του δήμου Βιβή Παντελάκη επισήμανε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου με το Σύλλογο Πλατανιτών και το Τοπικό Συμβούλιο έχουν αναλάβει αυτή την εκδήλωση με την χορηγία του Κωνσταντίνου Αρνόκουρου, τονίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται για να στηριχθεί ο πολιτισμός, κάτι που σε τέτοιες εποχές είναι δύσκολο. Εκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην κατασκευή του θεάτρου από τον κ. Αρνόκουρο λέγοντας ότι είναι έργο και όραμα μαζί.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς συγχαίροντας τους εμπνευστές της εκδήλωσης και τονίζοντας την ανάγκη που τους έχει η κοινωνία ειδικά σε εποχές κρίσης. 

Σπίτι του πολιτισμού χαρακτήρισε το θέατρο ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, για να συμπληρώσει πως σε τέτοιες εποχές έχουμε ανάγκη τέτοιου είδους σπίτια και δημιουργικές εκδηλώσεις.

Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πλατανιτών Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και ακολούθησε η βράβευση των μαθητών του διαγωνισμού Εκθεσης με θέμα: «Ποια μορφή εθελοντισμού σας εκφράζει και γιατί. Προτείνετε τρόπους ενίσχυσης του εθελοντισμού σε τοπικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο». Από τους μαθητές του γυμνασίου το πρώτο βραβείο πήρε ο Νικόλαος Ματζιβής από το Γυμνάσιο Μακρισίων Ηλείας, το δεύτερο ο Νικόλαος Καγιάφας από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας και το τρίτο ο Ηλίας Λυριστής από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Από το λύκειο το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν 3 μαθητές, ο Χρήστος Καλογερόπουλος από το Λύκειο Κυπαρισσίας, η Ελενα Καργάκου από το 5ο Λύκειο Καλαμάτας και η Κρινιώ Μαρούδα από το Λύκειο Λεχαινών.

Επαινοι δόθηκαν σε 3 μαθητές, την Μαρία Σαμπαζιώτη από το Λύκειο Κυπαρισσίας, την Μαρία Αντωνοπούλου από το Λύκειο Κυπαρισσίας και την Αναστασία Σταματοπούλου από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας.

Ακολούθησε η μουσικοθεατρική παράσταση «Γεια σου τσολιά μου» με τους Παντελή Αμπαζή, Πηνελόπη Αντωνοπούλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Θανάση Τσαλταμπάση, Ρένο Χαραλαμπίδη, Γιώργο Γιαννόπουλο, ενώ το κοινό περίμενε μια μεγάλη έκπληξη αφού έκανε την εμφάνισή του ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος ερμήνευσε πολλές από τις επιτυχίες του.

 


NEWSLETTER