Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 17:54

Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας: Συναυλίες Φιλίας σε χώρους της πόλης

Γράφτηκε από την

 

Συναυλίες Φιλίας σε ανοιχτούς χώρους της πόλης θα πραγματοποιηθούν κατά τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, από τις 9 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και η φημισμένη διεθνώς Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, αυτό το όμορφο «πανηγύρι» της χορωδιακής μουσικής περιλαμβάνει Συναυλίες Φιλίας σε ανοιχτούς χώρους - όπως η κεντρική πλατεία και η κεντρική προκυμαία του λιμανιού, αλλά και το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και το αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου. Το κύριο μέρος του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού, ενώ το μέρος της θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής θα φιλοξενηθεί επί διήμερο στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την έγκριση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Πέραν αυτών, θα διεξαχθεί συναυλία-gala στο Μέγαρο Χορού το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, ενώ οι καλύτερες των 38 χορωδιών που θα μετάσχουν, θα διαγωνισθούν για το Μεγάλο Βραβείο, επίσης στο Μέγαρο Χορού, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, στην οποία θα μετάσχει και η φημισμένη διεθνώς Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν αποδοχής σχετικής πρόσκλησης που απέστειλε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Επίσης, το «Σμήνος Μουσικής» της Πολεμικής Αεροπορίας -όπως είναι η επίσημη ονομασία του- θα παρουσιάσει στους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες σχηματισμούς, και κατόπιν θα δώσει συναυλία, το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία.