Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 18:12

Εκδήλωση για την 76η επέτειο του ολοκαυτώματος του Αετού

Γράφτηκε από τον
Εκδήλωση για την 76η επέτειο του ολοκαυτώματος του Αετού

 

Εκδήλωση για την 76η επέτειο του ολοκαυτώματος του Αετού και για τη μνήμη των θυμάτων της κατοχικής θηριωδίας, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Τριφυλίας αύριο στις 11.30 το πρωί στο μαρτυρικό χωριό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11.30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Θα γίνουν χαιρετισμοί από τους επισήμους και θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη «Στη σκιά της σιωπής» από την τελετάρχη Ευδοκία Καμπούκου υπάλληλο ΚΕΠ.

Θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τα ονόματα των νεκρών εκτελεσθέντων και πυρποληθέντων από τον Αετό είναι οι: Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης).

Από γειτονικά χωριά οι: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Γ. Γρηγόριος (Σελλά Τριφυλίας).

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER