Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 20:10

Επετειακή έκθεση για τον Αγώνα του 1821 από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου

Γράφτηκε από την
Επετειακή έκθεση για τον Αγώνα του 1821 από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου

 

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” θα γίνει η κεντρική επετειακή έκθεση για τον Αγώνα του 1821 από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και θα ταξιδέψει σε μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, ειδικά σχεδιασμένη πλωτή έκθεση με αυθεντικά αντικείμενα από τις συλλογές του ΕΙΜ και εκπαιδευτικό υλικό θα μεταφερθεί σε ιστορικά νησιά και λιμάνια της άγονης γραμμής χάρις στην παραχώρηση ιστιοφόρου από το Κοινωφελές Ιδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Το επετειακό πρόγραμμα που υλοποιεί το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ανακοινώθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Το ΕΙΜ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον εορτασμό της Επετείου, όπως γίνεται γνωστό τη σχετική ανακοίνωση. Οι δράσεις, με τίτλο “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ΄21”, κορυφώνονται τον Μάρτιο του 2021 με τη μεγάλη επετειακή έκθεση για τον Αγώνα του 1821 στην έδρα στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Το ίδιο χρονικό διάστημα τμήματα της έκθεσης θα ταξιδέψουν σε 10 μουσεία και πολιτιστικούς φορείς της περιφέρειας, ενώ μια ειδικά σχεδιασμένη πλωτή έκθεση για τον Ναυτικό Αγώνα θα διαπλεύσει με ιστιοφόρο το Αιγαίο.

 


NEWSLETTER