Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 17:54

Η παράσταση “La Nonna” ετοιμάζεται από τη θεατρική ομάδα “Fraction”

Γράφτηκε από την
Η παράσταση “La Nonna” ετοιμάζεται από τη θεατρική ομάδα “Fraction”

Την παράσταση “La Nonna” θα παρουσιάσει από την 1 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η θεατρική ομάδα “Fraction”, η οποία επανέρχεται με την μεγαλύτερη επιτυχία του Αργεντίνου συγγραφέα Ρομπέρτο Κόσα στην θεατρική ατζέντα της πόλης.

Η ιστορία μιας οικογένειας που γίνεται έρμαιο της βουλιμικής γιαγιάς, σύμβολο της αδηφάγας εξουσίας, θα μπορούσε ίσως να είναι η ιστορία μια ολόκληρης κοινωνίας σε ηθική κατάπτωση. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τις αδυναμίες τους, υποκύπτουν σε πάθη προκειμένου να επιβιώσουν και οδηγούνται σε πράξεις για τις οποίες θα δεχτούν τις συνέπειες. Στην παράσταση το χιούμορ και την ειρωνεία διαδέχονται η απόγνωση και το δράμα. Η σουρεάλ μαύρη κωμωδία φέρνει επί σκηνής ήρωες με προσωπικότητες που όλοι μας έχουμε συναντήσει αλλά αναδεικνύει την φοβερή εξέλιξή τους σε συνθήκες κρίσης ως απόλυτα υποχείρια της «γιαγιάς – εξουσίας» που καταβροχθίζει τα πάντα και εν τέλει τους πάντες. Μέχρι που θα φτάσουν για να γλυτώσουν από την βουλιμική μανία της; Τι θα κάνουν προκειμένου να επιβιώσουν;

Oι παραστάσεις θα δοθούν από 1 έως 10 Νοεμβρίου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. Την μετάφραση υπογράφει ο Θεόδωρος Εσπίριτου και την σκηνοθεσία ο Σπύρος Ρουμελιώτης. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Σπύρος Ρουμελιώτης, Βασίλης Μπιτσώνης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κώστας Κουτσουμπός, Μαρία Παπαδοπούλου, Εύη Μπούνα και Μαρία Θεοδωρακάκαου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: 10 ευρώ για ενήλικες και 8 για εφηβικό, φοιτητικό, πολυτέκνων και ανέργων με την προσκόμιση στον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών και την κάρτα ανεργίας.


NEWSLETTER