Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 07:52

“Keep Dancing” από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
“Keep Dancing” από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Keep Dancing” διοργανώνει για την περίοδο 2019-2020 το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση των μαθητών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, επιδιώκοντας την διεύρυνση των δράσεών του κατά τη διάρκεια του έτους.

Το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώθηκε και πέρυσι με επιτυχία, θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας και περιλαμβάνει σεμινάρια σύγχρονου χορού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με καταξιωμένους καθηγητές χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός του προγράμματος είναι η καθιέρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από προσκεκλημένους καθηγητές, η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού περιεχομένου, η τροφοδότηση των μαθητών με σημαντικά ερεθίσματα γύρω από την τέχνη του σύγχρονου χορού καθώς και η υποστήριξη των ταλέντων της Μεσσηνίας. Για την περίοδο 2019-2020 στο πρόγραμμα “Keep Dancing” εισάγονται και εργαστήρια ενηλίκων με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων στον χώρο της κίνησης.

 

Το πρόγραμμα σεμιναρίων μέχρι και τον Δεκέμβριο είναι το εξής:

-Μάθημα σύγχρονου χορού και εργαστήρι κίνησης για ενήλικες (ηλικίες: 50+) από τις 9 έως τις 10 Νοεμβρίου με τον Αντώνη Στρούζα.

-Το μπαλέτο και οι δυνατότητες της μηχανικής του σώματος από τις 7 έως τις 8 Δεκεμβρίου με την Εμυ Κορφιά.


NEWSLETTER