Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 20:52

Παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το βιβλίο “Νίκος Καββαδίας ο αρμενιστής ποιητής”

Γράφτηκε από την

 

Το βιβλίο “Νίκος Καββαδίας ο αρμενιστής ποιητής” παρουσιάζεται αύριο Σάββατο, στο χώρο τέχνης Α49 (Αναγνωσταρά 49), στις 7 το απόγευμα.

Η έρευνα και τα κείμενα είναι του Μιχάλη Γελασάκη, από τις εκδόσεις “Αγρα”.

Την παρουσίαση οργανώνουν η Δημόσια Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ο Πολιτιστικός Αντίλογος και οι εκδόσεις “Αγρα”.

Το βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις, αλληλογραφία, ανέκδοτο και άγνωστο έργο, μαρτυρίες, το ναυτικό φάκελο και τα καράβια που υπηρέτησε ο Ν. Καββαδίας. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ερευνητής της λογοτεχνίας Γιώργος Ζεβελάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Αναμένεται να προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, συνομιλία του Ν. Καββαδία με τον Γ. Ζεβελάκη και στίχοι με σήματα Μορς.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Μιχάλης Γελασάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Φοίτησε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του σπούδασε δημοσιογραφία. Διετέλεσε αρχισυντάκτης και διευθυντής του μουσικού περιοδικού "Δίφωνο", διευθυντής προγράμματος του ρ/σ Δίφωνο fm και ραδιοφωνικός παραγωγός. Υπήρξε συντάκτης του ένθετου "Βιβλιοθήκη" της “Ελευθεροτυπίας”, μουσικός επιμελητής του ρ/σ Βήμα fm, αλλά και συνεργάτης στα μουσικά περιοδικά "Pop & Rock", "Οασις", "Μετρονόμος" κ.α. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης της διαδικτυακής μουσικής εφημερίδας "Μusicpaper.gr". Κυρίως ο Χρίστος Θεοδώρου αλλά και άλλοι συνθέτες έχουν μελοποιήσει στίχους του, ενώ έχει γράψει τα κείμενα για τη μουσικοθεατρική παράσταση "Μυστικά" και το λιμπρέτο για τη διασκευή σε μιούζικαλ του έργου "Τα μάγια της πεταλούδας" του Λόρκα. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.