Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 21:12

Αφιερωμένος στα επαγγέλματα ο Νοέμβριος στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Με ένα αφιέρωμα στα επαγγέλματα ξεκίνησε ο Νοέμβριος στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Μέσα από κλασικές ταινίες και καινούριες δημιουργίες, ο κάθε σκηνοθέτης  δίνει τη δική του εκδοχή για το επάγγελμα και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον κάθε ήρωα. Είτε με χιούμορ, είτε με τραγικότητα σχολιάζεται η ανάγκη για επιβίωση, ο βιοπορισμός, η προσπάθεια για εξέλιξη, το κυνήγι της καριέρας, η παρενόχληση, η ματαιοδοξία, η επικινδυνότητα και η ανάγκη του ανθρώπου να μην είναι άπραγος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα το προβολών για τον Νοέμβριο με θέμα το επάγγελμα έχει ως εξής:

- “Σάζι –Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης” σε σκηνοθεσία Stephan Talneau την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ. (Είσοδος ελεύθερη)

- "Το μεροκάματο του τρόμου” σε σκηνοθεσία Henri-Georges Clouzot την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. (Είσοδος 4 ευρώ και ελεύθερη κάτω των 18)

- “Ολο Γελούσε” σε σκηνοθεσία Θόδωρου Μαραγκού την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.  στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.  (Είσοδος ελεύθερη)

- "Η δουλειά της” σε σκηνοθεσία Νίκου Labot την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (Είσοδος 4 ευρώ και ελεύθερη κάτω των 18)

- “Επάγγελμα: "O παραγωγός ελαιόλαδου" την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. (Είσοδος ελεύθερη)