Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 13:46

"Μουσικές του Κόσμου”: Το σχήμα "Νότιο Τόξο" στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
"Μουσικές του Κόσμου”: Το σχήμα "Νότιο Τόξο" στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

 Το σχήμα παραδοσιακής μουσικής "Νότιο Τόξο" θα φιλοξενήσει ο κύκλος "Μουσικές του Κόσμου" στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστεί ο πρόσφατος δίσκος “Notio Toxo-In Karpathos”, με τη χορευτική συμβολή του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη. Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια -άλλοτε αυτούσια, άλλοτε διασκευασμένα- από τις περιοχές του Νοτίου Ελληνικού Τόξου. Το “Νότιο Τόξο” αποτελείται από τους Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι, σύλληψη-επιμέλεια προγράμματος, επιλογή τραγουδιών), Στέφανο Δορμπαράκη (κανονάκι, φωνή), Γιώργο Κοντογιάννη (Κρητική λύρα, udu, μπεντίρ), Κυριάκο Ταπάκη (ούτι, ισπανικό laud) και Χαρίτωνα Χαριτωνίδη (χορευτικοί σχολιασμοί, τσαμπούνα). Τον ήχο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Καρυώτης. Η τιμή των εισιτηρίων έχει οριστεί στα 7 ευρώ. Προπώληση γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή (4 μ.μ. με 8 μ.μ.) στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Για πληροφορίες καλέστε στο τηλ: 27210-21881.

Ο κύκλος "Μουσικές του Κόσμου" διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να "αγκαλιάσει" όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την παράδοση στην τζαζ και από τον κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία. Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.


NEWSLETTER