Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 20:20

“Το Ονειρο του Σκιάχτρου” την Κυριακή στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
“Το Ονειρο του Σκιάχτρου” την Κυριακή στην Καλαμάτα

 

Τη θεατρική παράσταση “Το Ονειρο του Σκιάχτρου” του Ευγένιου Τριβιζά θα ανεβάσει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θόδωρος Αγγελόπουλος” η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη, αύριο Κυριακή στις 11.30 π.μ. και στις 5 μ.μ. Τη μουσική υπογράφει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του συνθέτει πρωτότυπη μουσική για παιδική θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Κυρ-Δίκανος, ένας άτεγκτος γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο όμως αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν Αχυρούλη και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Οταν ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη και η δίκη του σκιάχτρου. Ο στυγνός αρχιδικαστής ορίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει έγκλειστος σε ένα ανήλιαγο κελί, ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά, όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του, των πουλιών, τα καταστρέφει. Οργισμένος ο Αρχιδικαστής καταδικάζει το ανυπάκουο σκιάχτρο σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής του ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός φτερωτός φίλος, του εξηγεί γιατί τώρα μπορεί επιτέλους να πετάξει. Στην τελευταία σκηνή μια μοναδική έκπληξη περιμένει τόσο τον δεσμοφύλακα όσο και τους θεατές.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς, Μουσική: Μίμης Πλέσσας, Σκηνοθεσία: Σπύρος Καψίλης - Γιάννης Παπαθανασίου, Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ, Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου, Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Κουρτέσα, Βοηθοί σκηνοθέτες: Κική Σταυριανίδη - Ειρήνη Καζάκου, Σκηνογραφία – Δημιουργία projection mapping: Abnormal Studio, Technical mapping equipment: Makvisual, Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Θεοδωράκης, Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης, Μουσική διδασκαλία: Αλέξανδρος Αυλητής, Ηχοληψία: Αχιλλέας Μουκάνης, Φωτογραφία: Διονύσης Κούτσης, Makeup artist: Γιάννης Μπίρης - Victoria Vamp, Παραγωγή: Μέθεξις.

Πρωταγωνιστούν: Αννα Ζηρδέλη, Αστέρης Κρικώνης, Βασίλης Ζώης, Κική Σταυριανίδη, Δων Χριστοδούλου, Κατερίνα Παπαδάκη και ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί ως εξής: Προπώληση: 8 ευρώ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ηλεκτρονικά στο viva.gr. Γενική είσοδος: 9 ευρώ. (Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER