Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 07:51

9ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος το Μάιο στην Αρχαία Μεσσήνη - Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής

Γράφτηκε από την
9ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος το Μάιο στην Αρχαία Μεσσήνη - Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής

 

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τίτλο «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2020» που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης από 5 έως 14 Μαΐου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ενέκρινε με απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.

Δικαίωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι θεατρικές ομάδες σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότερα των νεανικών ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων πανεπιστημίων, κολλεγίων, θεατρικών σχολείων, ινστιτούτων και συλλόγων της Ελλάδας και άλλων χωρών του εξωτερικού. Κάθε θεατρική ομάδα, που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από μαθητές  ή σπουδαστές αντιστοίχως, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών εκπαιδευτικών). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να αποστείλουν το υλικό που απαιτείται προς αξιολόγηση. Οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ θα πρέπει να συμπληρώσουν 3 σχετικά έντυπα (αίτηση συμμετοχής, βασικές πληροφορίες για το έργο, βεβαίωση) τα οποία μπορούν να τα κατεβάσουν από τους ιστότοπους: ancientmessenefestival.blogspot.gr ή ancientmessenefestival.messini.gr. Οι ομάδες οι οποίες θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο φεστιβάλ σημαίνει και αποδοχή των παρακάτω όρων της διοργάνωσης: 

- Οι θεατρικές ομάδες πρέπει να αποτελούνται αποκλειστικά από μαθητές.

- Κάθε θεατρική ομάδα λαμβάνει μέρος στο φεστιβάλ μόνο με ένα έργο, πρωτότυπο και όχι διασκευασμένο.

- Το έργο πρέπει να είναι κανονικής διάρκειας (από 50΄ έως 70΄ λεπτά το μέγιστο).

- Οι θεατρικές παραστάσεις θα υλοποιούνται εντός του εκπαιδευτικού ωραρίου.

-Η μουσική κάθε παράστασης μπορεί να είναι ηχογραφημένη (σε audio CD). Στην περίπτωση που η μουσική είναι «ζωντανή» από ορχήστρα, δεν υπάρχει δυνατότητα τα μουσικά όργανα της ορχήστρας να συνδεθούν σε ενισχυτή.

- Στο χώρο της παράστασης θα υπάρχει μία απλή μικροφωνική και ηχητική εγκατάσταση με CD Player.

- Τα όποια σκηνικά χρησιμοποιηθούν στις θεατρικές παραστάσεις θα είναι ελαφρές – λυόμενες, μικρές και εύκολο-μεταφερόμενες κατασκευές. Κανένα σκηνικό δεν θα στηριχτεί ή τοποθετηθεί στο μνημείο του αρχαίου θεάτρου.

- Δεν θα χρησιμοποιηθούν πυροτεχνήματα, καπνογόνα, φωτοβολίδες και γενικά εύφλεκτα υλικά καθώς και η αφή κεριών και πυρσών.

- Δεν θα γίνει χρήση και ρίψη, για ειδικά σκηνοθετικά τεχνάσματα, υλικών που είναι δύσκολο να περισυλλέγουν, όπως είναι π.χ. το φελιζόλ, ο χαρτοπόλεμος κ.λπ.

-Οι θεατρικές ομάδες που επιθυμούν να κάνουν πρόβες θα πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία με  τους υπεύθυνους του αρχαιολογικού χώρου κ’ να ακολουθούν τις υποδείξεις τους.

- Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν την κάθε θεατρική ομάδα.

- Οι διοργανωτές θα εξασφαλίσουν τη διαμονή των μελών των θεατρικών ομάδων τουλάχιστον 1 διανυκτέρευση με πρωινό και ένα γεύμα.

- Οι επιπλέον παροχές στις Θεατρικές ομάδες θα εξαρτηθούν α) από τον αριθμό των συμμετοχών συνολικά  β) από τον αριθμό των συμμετοχών θεατρικών ομάδων χωρών  του εξωτερικού γ) από τη γεωγραφική περιοχή προέλευσης και τη χιλιομετρική απόσταση (νησιωτικές, απομακρυσμένες περιοχές κα.)

- Στις θεατρικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα απονεμηθεί Έπαινος Συμμετοχής.

- Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνετε τα ερωτήματα σας στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: xathanasopoulou@messini.gr – edre@messini.gr.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER