Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 07:51

Αφιέρωμα στον Κώστα Τσάκωνα και το Θόδωρο Μαραγκό απόψε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αφιέρωμα στον Κώστα Τσάκωνα και το Θόδωρο Μαραγκό απόψε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Μια συγκινητική εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο "Θ. Αγγελόπουλος" με τίτλο «“Ολο γελούσε” - “Το όραμα του Θεοδωράκη”».

Πρόκειται για μια  προβολή αφιερωμένη στον Κώστα Τσάκωνα και το Θόδωρο Μαραγκό. Η προβολή θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη Θόδωρου Μαραγκού και σε συνεργασία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας και του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Το “Ολο γελούσε” είναι μια ταινία-ντοκιμαντέρ, πάνω στη ζωή και στο έργο του αγαπημένου ηθοποιού Κώστα Τσάκωνα. Καταγράφει το πέρασμα ενός καλλιτέχνη μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες της ζωής του κι από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του. Το Νοέμβριο του 2018 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας όπου απέσπασε 3 βραβεία: το πρώτο βραβείο γέλιου, το βραβείο κοινού και το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής. Σενάριο-σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός, Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού, Διάρκεια: 60’.

 

Το «Όλο γελούσε» είναι συνδεδεμένο μαζί με τη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο “Το όραμα του Θεοδωράκη”. Η πορεία του Θόδωρου Μαραγκού ξεκινάει από το 1969 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Σε όλη του τη διαδρομή σατιρίζει ζωγραφίζοντας την τραγελαφική πραγματικότητα των εποχών που μας διαπερνούσαν και ανακαλύπτει τη βαθύτερη ανάγκη του να καταφέρει να ζωγραφίσει και το όραμά του. Κινούμενο σχέδιο: Θόδωρος Μαραγκός, Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού. Διάρκεια: 18’.


NEWSLETTER