Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 17:21

Τελευταίες παραστάσεις για το «Γλυκό πουλί της νιότης»

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού σχήματος “ΣΥΝ ΕΝΑ –Μιχάλης Τούμπουρος” στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας με το έργο “Γλυκό Πουλί της νιότης”, του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη, οι οποίες οδεύουν προς το τέλος τους.

Η παράσταση του σχήματος, έχοντας αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από τους θεατρόφιλους της Μεσσηνίας (και όχι μόνο), πρόκειται να ρίξει αυλαία την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου (Πέμπτη, Παρασκευή στις 9.15 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή στις 8 μ.μ.).

Γραμμένο το 1956, το "Γλυκό πουλί της νιότης", πραγματεύεται δύο από τις μεγαλύτερες αγωνίες του: τον Χρόνο που περνά αμείλικτος και την Αποτυχία (τα όνειρα που δεν γίνονται πραγματικότητα). Τα δύο πρόσωπα του έργου, η Αλεξάντρα Ντελ Λάγκο και ο Τσανς Γουέιν ξέρουν καλά από την αρχή τις συνέπειες του Χρόνου και στις δυο διαστάσεις του: Παρελθόν και Μέλλον. Το δράμα γεννιέται σ’ αυτό το έργο από τις απελπισμένες προσπάθειες των ηρώων να ξεφύγουν από τις αρπαγές της αναγκαστικής προσγείωσης στην πραγματικότητα, σε μια συντηρητική επαρχία του αμερικανικού Νότου, όπου κυριαρχούν ο κοινωνικός ρατσισμός, η βία και το δίκαιο του ισχυρότερου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης, σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης, καλλιτεχνικές κατασκευές σκηνικού: Κώστας Δούσης, βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα.

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Χριστίνα Αρβανίτη, Βασίλης Δωδέκατος, Πάνος Ηλιόπουλος, Λευτέρης Καρμοίρης, Μιχάλης Καρμοίρης, Νίκος Κυριακουλάκος, Χαρούλα Νίκου, Εφη Μπετιχαβά, Σοφία Μποτσέα, Γιώτα Μπούνα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά.

Εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Οι ενδιαφερόμενοι επίσης, μπορούν να καλούν καθημερινά από 10 π.μ. - 2 μ.μ. για πληροφορίες ή κρατήσεις στο 6908 252187.

Η αξία του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ θα διατίθενται και εισιτήρια με μειωμένη αξία 8 ευρώ για ΑμεΑ, και φοιτητές, μαθητές, άνεργους με την επίδειξη σχετικού επίσημου εγγράφου, καθώς επίσης και για συλλόγους.