Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 13:53

Χριστουγεννιάτικες μουσικές δράσεις από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Χριστουγεννιάτικες μουσικές δράσεις από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

 

Μουσικές δράσεις στο κλίμα των Χριστουγέννων διοργανώνει σε διάφορα σημεία της πόλης το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ενεργοποιώντας πάνω από 300 μαθητές και όλους σχεδόν τους καθηγητές του.

Σήμερα Σάββατο η λιλιπούτεια χορωδία του Ωδείου και ένα σύνολο από φλάουτα -υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της Βίκης Βασιλειάδη- θα ψάλει κάλαντα από τη Θράκη και την Κρήτη στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο Καλαμάτας.

Αύριο Κυριακή, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 11.30 π.μ. θα παρουσιαστεί η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις χριστουγεννιάτικες συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου. Η τάξη φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη θα συνεργαστεί με την τάξη πιάνου και μουσικής δωματίου της Μαρίας Παπαπετροπούλου σε ένα πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, η Παιδική και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα συνοδεύσουν τις χορωδίες του Ωδείου σε δύο μουσικά παραμύθια του Στάθη Γυφτάκη, σε αφήγηση Σταυρούλας Δαμήλου και Λίλλυς Τριαντάρη και σε διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρη στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στις 5 μ.μ., η τάξη βιολιού της Γεωργίας Τσολάκη θα παρουσιάσει μια γιορτινή συναυλία με έντονο γιορτινό χρώμα.

Τέλος, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. θα γίνει ένα Χριστουγεννιάτικο Gala με φιλανθρωπικό σκοπό από τους καθηγητές αλλά και σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας πραγματοποιώντας συναυλία στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Η είσοδος για αυτή τη βραδιά θα είναι 5 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κάθε μέρα (3 μ.μ.-9 μ.μ.)


NEWSLETTER