Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 17:15

Προβολή ταινιών του Θόδωρου Μαραγκού στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
Προβολή ταινιών του Θόδωρου Μαραγκού στα Φιλιατρά

 

Δύο ταινίες του Φιλιατρινού σκηνοθέτη Θ. Μαραγκού προβάλλει αύριο Κυριακή ο Δήμος Τριφυλίας, στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων.

Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του “Cinelux Filiatra” θα προβάλει (με δωρεάν είσοδο) τη νέα ταινία “Ολο γελούσε", καθώς και τη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων “Το όραμα του Θοδωράκη”. Ο Θ. Μαραγκός μάλιστα θα δώσει το “παρών” στην εκδήλωση.

Η ταινία “Ολο γελούσε”, αναφέρεται στον ηθοποιό Κώστα Τσάκωνα και καταγράφει το πέρασμα του καλλιτέχνη μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες της ζωής του κι από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του.

Αποτελεί ένα φόρο τιμής του Θόδωρου Μαραγκού στον αγαπημένο του φίλο και συνεργάτη, με τον ίδιο τον Κώστα Τσάκωνα να αφηγείται στην κάμερα τη ζωή και την καριέρα του, ενώ συγγενείς και φίλοι του θυμούνται τον διαρκώς γελαστό και καλόκαρδο κωμικό.

Η ταινία συμμετείχε το Νοέμβριο του 2018 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο γέλιου του κοινού και το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής.

“Ολο γελούσε" - Συντελεστές

Σενάριο-σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός. Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού. Διάρκεια: 60’.

“Το όραμα του Θοδωράκη” - Συντελεστές

Κινούμενο σχέδιο: Θόδωρος Μαραγκός. Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού. Διάρκεια: 18’.


NEWSLETTER