Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 09:09

"Το βιβλίο υπήρξε πιστός σύντροφος του ανθρώπου και στα εύκολα και στα δύσκολα"

Γράφτηκε από την
"Το βιβλίο υπήρξε πιστός σύντροφος του ανθρώπου και στα εύκολα και στα δύσκολα"

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΥΚΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη "Ο μέτοικος και η συμμετρία" θα γίνει σήμερα Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου". Ο γνωστός συγγραφέας, που καθιέρωσε το μαθηματικό διήγημα στα σύγχρονα αναγνωστικά δεδομένα, μίλησε στην "Ε" λίγο πριν τον ερχομό του στην πόλη.

- Κύριε Μιχαηλίδη πώς επιλέξατε να είναι η Καλαμάτα η πρώτη πόλη που θα παρουσιαστεί το βιβλίο σας;

"Στην πραγματικότητα το επέλεξαν οι πολύ καλοί μου φίλοι στην Καλαμάτα. Με κάλεσαν για μια σειρά από ομιλίες και όταν πληροφορήθηκαν ότι μόλις βγήκε το νέο μου βιβλίο "Ο μέτοικος και η συμμετρία" έσπευσαν να οργανώσουν μια παρουσίαση".

- Οσο περνά ο καιρός, τα πράγματα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα για το βιβλίο, όμως ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει τα δικά σας βιβλία. Πώς το εξηγείτε;
"Το βιβλίο υπήρξε πιστός σύντροφος του ανθρώπου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ξέρω ότι ακόμα και στα μαύρα χρόνια της γερμανικής Κατοχής οι άνθρωποι διάβαζαν και συγκεντρώνονταν σε σπίτια για να κουβεντιάσουν τα βιβλία που αγαπούσαν. Χαίρομαι που και στις σημερινές δύσκολες μέρες υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που επιλέγουν τα βιβλία μου για να "ξεφύγουν"".

- Πείτε μας δυο λόγια για το νέο βιβλίο "Ο μέτοικος και η συμμετρία"...

"Είναι το οδοιπορικό ένός νέου που φεύγει από τη Μικρά Ασία τον καιρό της καταστροφής και διατρέχει όλη την Ευρώπη του εικοστού αιώνα με σύντροφό του το πάθος για τη συμμετρία. Τη συμμετρία που την αναζητά σε κάθε τι που συνατά μπροστά του: τη φύση, την τέχνη, τη δημοκρατία, τον έρωτα".

 

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER