Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 10:33

"Ωκύτοπον" - Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Δωρεάν και αύριο οι "Κωμωδίες δωματίου"

Γράφτηκε από την

Συνεχίζονται αύριο οι δωρεάν παραστάσεις που δίνει η θεατρική ομάδα "Ωκύτοπον" και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας με το έργο "Κωμωδίες δωματίου".
Η πολιτιστική αυτή πρωτοβουλία έχει σκοπό το να δοθεί μία διέξοδος μέσα από τη θεατρική τέχνη, το χιούμορ και το γέλιο. Είναι μια δράση, της θεατρικής ομάδας "Ωκύτοπο" και του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Η παράσταση θα παιχτεί και στην Καλαμάτα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής στις 9 το βράδυ.
Οι "Κωμωδίες" παίχτηκαν μέχρι στιγμής στη Στούπα και στους Γαργαλιάνους, ενώ θα παιχτούν και στην Αθήνα (12 Ιανουαρίου - Αθήνα Θέατρο «Κάρολος Κουν» Αλιμος), την Τρίπολη, το Δώριο, την Πελεκανάδα και το Διαβολίτσι.
"Το θέατρο μπορεί και πρέπει να προβάλει τις αρχές του ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πολιτισμού και της ψυχικής ανάτασης. Ο πολιτισμός δεν υποτάσσεται στη λογική της παγκόσμιας αγοράς και των συμφερόντων των ισχυρών. Είναι και πρέπει να παραμείνει το κοινωνικό εργαλείο πολιτισμικής αναβάθμισης και ψυχαγωγίας. Η κωμωδία κατεξοχήν μια λαϊκή τέχνη είναι και μια άσκηση γέλιου και άμυνας απέναντι στην καθημερινότητα" αναφέρουν οι συντελεστές.
Η παράσταση «Κωμωδίες δωματίου» είναι μια διασκευή πάνω σε χιουμοριστικά μονόπρακτα των Τομά, Σάιμον και Ζιώγα.
Διασκευή - σκηνοθεσία Βασίλης Φλώρος, κοστούμια "Ωκύτοπο",
μουσική επιμέλεια Παναγιώτης Σταθέας. Παίζουν ο επαγγελματίας ηθοποιός Αντώνης Τζαμαλούκας και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Δημήτρης Δημητρίου, Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου, Παρασκευή Σαμπαζιώτη, Γιώργος Μαυρέας, Μαρία Βλαχοπούλου, Παύλος Κλάδης, Γεράσιμος Βεναρδής, Αντώνης Μπούνας, Νικολέτα Βλάσση, Ολυμπία Βενιζελέα.
Γ.Σαρ.