Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 04:26

"Οι Φίλοι του Θεάτρου": Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση "Μας συγχωρείτε, διακοπή"

Γράφτηκε από την
"Οι Φίλοι του Θεάτρου": Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση "Μας συγχωρείτε, διακοπή"

Την επίσημη πρεμιέρα του έκανε το Σάββατο το βράδυ η παράσταση "Μας συγχωρείτε, διακοπή" του νεοσύστατου Συλλόγου "Οι φίλοι του θεάτρου" σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.
Η παράσταση αποτελεί μία συρραφή 3 μονόπρακτων του "Αιχμαλώτου" του Γιώργου Μανιώτη, της "Παρέλασης" της Λούλας Αναγνωστάκη και του "Αυτός και το παντελόνι του" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Σκηνοθετεί ο Περικλής Αλμπάνης, η μουσική είναι του Απόστολου Κέντρα, παίζουν οι: Π. Αλμπάνης, Τάσος Πολιτόπουλος, Μαριέτα Αντιβάση, Ιωακείμ Κάσδαγλης.
Πρόκειται για τρία μονόπρακτα βαθιά υπαρξιακά, που φωτίζουν το καθένα με το δικό του τρόπο προβληματισμούς και ερωτηματικά πάνω στην πιο βασανιστική έννοια της ζωής. Αυτή της αυτογνωσίας.
Οι συγγραφείς έχουν βάλει τους ήρωές τους να "παλέψουν" με τους ίδιους τους τους εαυτούς, με τα όρια και τις αντοχές τους. Τα σκηνικά και στα 3 μονόπρακτα είναι εντελώς λιτά, όμως αυτό καθόλου δεν ξενίζει το θεατή, αφού το κείμενο έχει τη δική του δυναμική και δεν αφήνει "περιθώρια" για επιτήδευση.
Ο Περικλής Αλμπάνης στο πρώτο έργο του συλλόγου, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, επιλέγοντας αυτά τα συγκεκριμένα κείμενα. Επίκαιρα κείμενα, αφού παρουσιάζουν ανθρώπους που καλούνται να παλέψουν με τους φόβους τους, να αντιμετωπίσουν την αλήθεια, να αποδεχθούν αυτό που δε θέλουν, να υπομένουν αυτό που τους έφερε η μοίρα. Το ρίσκο είναι μεγάλο, γιατί πρόκειται για ένα αποτέλεσμα βαθιά συγκινησιακό, όμως καθόλου ... εύπεπτο. Τραγικό, αλλά αληθές, αυτό που θα εκλάβει ο θεατής.
Οι παραστάσεις συνεχίζονται τα Σαββατοκύριακα στις 9 το βράδυ.Το εισιτήριο είναι στα 10 ευρώ και στα 7 ευρώ για άνεργους και φοιτητές.
Γ.Σαρ.


NEWSLETTER