Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 07:42

Aπό το "ΣΥΝ 1 - Μιχάλης Τούμπουρος": Πρεμιέρα αύριο για το "Σιγά... Γκρεμός"

Γράφτηκε από την
Aπό το "ΣΥΝ 1 - Μιχάλης Τούμπουρος": Πρεμιέρα αύριο για το "Σιγά... Γκρεμός"

Το θεατρικό έργο του Λάκη Λαζόπουλου "Σιγά... Γκρεμός", σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη, μουσική Μιχάλη Τούμπουρου και χορογραφίες της Μαρίας Σκαφιδά, παρουσιάζει στο κοινό από αύριο Πέμπτη το θεατρικό σχήμα "Συν 1 - Μιχάλης Τούμπουρος".



Πρεμιέρα λοιπόν αύριο, την ημέρα των ερωτευμένων, στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 2 Μαρτίου, καθημερινά, εκτός Δευτέρας. Για το έργο μίλησε χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης Κώστας Κατσουλάκης. Είπε πως είναι μια συρραφή θεατρικών κειμένων του Λάκη Λαζόπουλου από τα έργα "Η Κυριακή των παπουτσιών" και "Πού πάει αυτό το λεωφορείο", από τις γνωστότερες θεατρικές του παραστάσεις. "Είναι κείμενα ξεκαρδιστικά αλλά και δηκτικά, τραγικά ειρωνικά, που ισορροπούν ανάμεσα στην κωμωδία αλλά και στο δράμα της εποχής μας, που σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι αλλά και να σκέφτεσαι. Κάποιοι ίσως αποφασίσουν να ξεκινήσουν από την αρχή ακούγοντας το τραγούδι "τη ζωή μου μηδενίζω πάει να πει πως ξαναρχίζω" από την "Κυριακή των παπουτσιών"", ανέφερε.
Η Ολγα Θεοδώρου, η οποία έχει και την επιμέλεια των κειμένων, είπε πως ο τίτλος της παράστασης δεν είναι καθόλου τυχαίος, αλλά δίνει το στίγμα της εποχής μας. Οπως ανέφερε η επιλογή του έργου έγινε άλλωστε με κριτήρια τέτοια που να ανταποκρίνονται στο αίσθημα ανασφάλειας που βασανίζει την κοινωνία μας. Δοσμένα όμως με τρόπο χιουμοριστικό και σατιρικό μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Λάκη Λαζόπουλου. "Το χιούμορ είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες", τόνισε η Ολγα Θεοδώρου και προέτρεψε τον κόσμο "να έρθει στην παράσταση, να διασκεδάσει, να προβληματιστεί και να εκφραστεί μέσα από τους ρόλους του έργου. Εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα περάσουν ένα ευχάριστο δίωρο", είπε κλείνοντας.
Η χορογράφος Μαρία Σκαφιδά μίλησε για την πρόκληση οι χορογραφίες να ταιριάξουν με τη μουσική του Μιχάλη Τούμπουρου, που γράφτηκε για την παράσταση "Η Κυριακή των παπουτσιών". Πολύ καλά λόγια ειπώθηκαν από τους συντελεστές και για το γκράφιτι του "Skitsofrenis", που στολίζει το λεωφορείο του σκηνικού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Η παράσταση "Σιγά... Γκρεμός" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και μουσική Μιχάλη Τούμπουρου. Σκηνικά, κοστούμια και φωτισμός Κώστας Κατσουλάκης, χορογραφίες Μαρία Σκαφιδά, επιμέλεια κειμένων Ολγα Θεοδώρου, βοηθοί σκηνοθέτη Αλέκα Σταυριανέα, Μιμίκα Τάσση. Κατασκευή σκηνικού Παναγιώτης Μάλαμας, Παναγιώτης Μελιγαλιώτης, Λευτέρης Καρμοίρης, Τάκης Τσαπόγας, Βαγγέλης Χαχής, Νίκος Κυριακουλάκος, Γιάννης Τσούπας, Γιώργος Μακρόπουλος. Γκράφιτι "Skitsofrenis", φωτιστικές εγκαταστάσεις Γιώργος Λαπέας, ηχητικές εγκαταστάσεις Χρήστος Κουτσαϊμάνης, χειρισμός ήχου Παναγιώτης Μάλαμας, Μιχάλης Χριστουλάκης, κομμώσεις Βούλα Μποτσέα.
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Κρόμπα, Νίκος Κυριακουλάκος, Ελένη Σταυροπούλου, Ειρήνη Χειλά, Βάσω Δημητροπούλου - Γκόνη, Ολγα Θεοδώρου, Βαγγέλης Χαχής, Ρούλα Μέντη, Σοφία Μποτσέα, Τάκης Τσαπόγας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γεωργία Τσώνη, Λέανδρος Μιμίκος, Παναγιώτης Κρόμπας, Δήμητρα Διακουμέα, Λευτέρης Καρμοίρης, Μαρία Τζιφή, Γεωργία Γαρδελίνου, Γωγώ Χρανιώτη, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Εφη Λεάκου, Ρόη Ζούπα, Βασιλική Μαραβά, Παναγιώτης Μελιγαλιώτης.

Ν.Κ.


NEWSLETTER