Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 09:23

Από αύριο και μέχρι τις 3 Μαρτίου: Η πρώτη προσωπική έκθεση του κεραμίστα Ηλία Χριστόπουλου

Γράφτηκε από την
Από αύριο και μέχρι τις 3 Μαρτίου: Η πρώτη προσωπική έκθεση του κεραμίστα Ηλία Χριστόπουλου

Την πρώτη ατομική του έκθεση κεραμικής στην Καλαμάτα παρουσιάζει ο Μεσσήνιος κεραμίστας Ηλίας Χριστόπουλος, ο οποίος μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που έχει κερδίσει διακρίσεις. 

 

 

Η έκθεση ονομάζεται "Μνήμες - προίκα" και φιλοξενείται στο Καλλιτεχνικό Στέκι στην οδό Μπενάκη 5 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, από αύριο Παρασκευή μέχρι τις 3 Μαρτίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8 το βράδυ και η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 7 - 11 το βράδυ και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10 με 1. Τα έργα αυτά πρωτοπαρουσιάστηκαν σε έκθεση στο Παρίσι το Σεπτέμβρη του 2011. 

Στην έκθεση θα δει κανείς μια σειρά οικείων αντικειμένων, όπως είναι ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία έχουν εμβαπτιστεί σε πορσελάνη. Αυτά αποτελούν έργα που ταιριάζουν σε ένα χώρο τέχνης, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως χρηστικά αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Η σκέψη του καλλιτέχνη αφορά την "προίκα", αυτό που κουβαλάμε μαζί μας από μωρά, αμέσως μετά τη γέννησή μας, ως και το θάνατό μας. Και στις δύο αυτές στιγμές, στην έναρξη και στο τέλος της ζωής, την "προίκα" μας δεν τη διαλέγουμε. Είναι όμως στο δικό μας χέρι το πώς θα διαχειριστούμε όλο το ενδιάμεσο διάστημα, τι θα κρατήσουμε και τι θα κάνουμε δικό μας. Και ό,τι τελικά αποφασίσουμε να οικειοποιηθούμε, είναι η πραγματική μας "προίκα", δηλαδή η μνήμη μας... 

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση είναι αφιερωμένη στη δασκάλα του Ηλία Χριστόπουλου στη ΔΕΠΑΚ, Ηρώ - Μυρτώ Μαγγανάρη, η οποία έφυγε από τη ζωή το Σεπτέμβριο του 2012.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER