Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 07:36

Επιτυχής έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Γράφτηκε από την
Επιτυχής έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση της Εκθεσης Ξενόγλωσσου Βιβλίου και Εποπτικών Μέσων διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας. Η έκθεση έγινε το Σάββατο στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite”, στην Καλαμάτα.

 

Η ανταπόκριση καθηγητών ξένων γλωσσών ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, όπως επεσήμανε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Μένης Στασινόπουλος. Και δήλωσε υπερήφανος γιατί παρά τις δυσκολίες που περνά τόσο ο κλάδος τους όσο και οι εκδόσεις λόγω της οικονομικής κρίσης, ο σύλλογος κατάφερε και φέτος να διοργανώσει μια καλοστημένη έκθεση. Ο ίδιος μας πληροφόρησε ότι φέτος συμμετείχαν 18 εκθέτες προερχόμενοι από την Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σκοπός της έκθεσης τόνισε ο κ. Στασινόπουλος είναι να φέρει σε επαφή τους καθηγητές ξένων γλωσσών με τους εκδότες, και να ενημερωθούν για τις ξενόγλωσσες εκδόσεις στην Ελλάδα. “Εμείς σαν καθηγητές οφείλουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο χώρο των ξενόγλωσσων εκδόσεων”, ανέφερε.

Η πρόεδρος του συλλόγου Βαγγελίτσα Τζάννε από την πλευρά της ανέφερε ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο σύλλογος προσπαθεί πρώτα απ' όλα οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών, αλλά και οι καθηγητές να είναι ενημερωμένοι, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή απόδοση των παιδιών. Τόνισε επίσης ότι τα κέντρα ξένων γλωσσών έχουν κατεβάσει τις τιμές τους, δεν έχουν όμως κατεβάσει την ποιότητα. Και αυτό σημείωσε φαίνεται από τις επιτυχίες στις εξετάσεις διπλωμάτων, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι επιτυχίες είπε η κ. Τζάννε δεν είναι τυχαίες αλλά βασίζονται και στην ενημέρωση που φροντίζει ο σύλλογος να έχουν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι καθηγητές ξένων γλωσσών. “Θεωρούμε ότι προσπαθούμε μέσα στην οικονομική κρίση να κρατήσουμε το επίπεδο που θέλουμε και το καταφέρνουμε, αφού την εξεταστική περίοδο του Δεκεμβρίου η Καλαμάτα είχε επιτυχίες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα”, ανέφερε.

 


NEWSLETTER