Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 10:45

Πρεμιέρα σήμερα για το “Ματωμένο γάμο” της Θεατρικής Διαδρομής

Γράφτηκε από την

Τη δεύτερη πρεμιέρα της για φέτος κάνει κάνει σήμερα Σάββατο η "Θεατρική Διαδρομή" με το «Ματωμένο γάμο» του Φ. Γ. Λόρκα, που θα παίζεται μέχρι τις 28 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο. Οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ καθημερινά εκτός Δευτέρας. Η προπώληση γίνεται κάθε μέρα στο Πνευματικό 6 - 9 μ.μ. Τα Σαββατοκύριακα 20-21 και 27-28 οι παραστάσεις θα είναι διπλές (7.30 και 9.30 μ.μ.).

 

Η πρόεδρος Μαρία Τούμπουρου χθες στη συνέντευξη Τύπου είπε πως η "Μαντάμ Σουσού" είχε μεγάλη επιτυχία και πως ήδη και για το "Ματωμένο γάμο" έχουν πουληθεί 2.000 εισιτήρια. Ευχαρίστησε επίσης το Σάκη Μανιάτη, ο οποίος θα έχει σε αυτή την παράσταση την επιμέλεια του φωτισμού. Πρόσθεσε πως η Μαρία Κρασοπούλου θα τραγουδά και η Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου θα παίζει κρουστά ζωντανά πάνω στη σκηνή κάθε βράδυ. Η Μαρία Κατσανδρή χαρακτήρισε το Λόρκα ως μια άλλη "αλφαβήτα" της τέχνης και της ποίησης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθούν κάποιες από τις παρατηρήσεις που έκανε ο Αντώνης Κατσάς, μέλος της "Διαδρομής". Είπε πως οι παραστάσεις της "Σουσούς" πήγαν πολύ καλά και πως η "Διαδρομή" κράτησε το εισιτήριο στα 6 ευρώ. Τα έσοδα από τα εισιτήρια όλων των ημερών ήταν 15.600 ευρώ. Το Πνευματικό ζητούσε αρχικά 9.000 ευρώ και για τις δύο παραστάσεις, αλλά με διαπραγματεύσεις η τιμή "έπεσε" στα 4.500. Στη συνέχεια το Πευματικό ζήτησε να πληρωθεί από τη "Διαδρομή" ο υπάλληλος που έμενε στις παραστάσεις και ο ηλεκτρολόγος. Χρήματα για τα πνευματικά δικαιώματα ζήτησαν στη συνέχεια και η κόρη και η εγγονή του Δ. Ψαθά. Το ποσό αυτό αρχικά ήταν 2.500 και τελικά μειώθηκε στα 1.500 ευρώ. Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και ένας βασικός μισθός για τη σκηνοθέτιδα, βγαίνει το συμπέρασμα πως η ομάδα βγαίνει "ίσα-ίσα" στα έξοδά της. "Αν η κ. Κατσανδρή δε σκηνοθετούσε δωρεάν το "Γάμο" δε θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε δεύτερη παραγωγή. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιες χορηγίες συλλόγων και φίλων που μας βοηθούν. Και όλα αυτά τη στιγμή που η "Ηλέκτρα" καταρρέει. Μόνο η αγάπη του κοινού μάς κρατάει" σχολίασε ο κ. Κατσάς. Η κ. Κατσανδρή πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που βλέπει να απαιτούνται πνευματικά δικαιώματα από ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Οι συντελεστές κατέληξαν πως είναι πλέον πολύ δύσκολο να ανεβάζουν έργα Ελλήνων συγγραφέων. Επίσης εξέφρασαν το φόβο πως σταδιακά το Πνευματικό Κέντρο θα "διώξει" τις ερασιτεχνικές ομάδες, αν αληθεύει η πληροφορία που διέρρευσε πρόσφατα, πως αποφασίστηκε δηλαδή σε ΔΣ το Πνευματικό να δίνεται για παραστάσεις σε ερασιτεχνικά σχήματα μόνο για 3 μέρες ανά εβδομάδα. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μαρία Κατσανδρή, βοηθός σκηνοθέτη Ελενα Χριστοπούλου, σκηνικά-κοστούμια Λίλα Μπελιβανάκη, Μαρία Κατσανδρή. Μουσική επιμέλεια Μαρία Κατσανδρή. Μουσική Μάνος Χατζιδάκις. Τραγούδι Μαρία Κρασοπούλου. Κρουστά Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου. Φωτισμοί Γιώργος Λαπέας, ήχος Χρήστος Κουτσαϊμάνης. Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Αναστασόπουλος, Βάσια Αντωναροπούλου, Αποστόλης Ασημακόπουλος, Αθανασία Γεωργοπούλου, Ιωάννα Ηλία, Νίκος Ηλιόπουλος, Στρατής Καΐκης, Πάρις Καλογεράκος, Αγγελική Κανδηλιώτη, Χρήστος Καράμπελας, Αλέξανδρος Κεχαγιόγλου, Μαρία Κρασοπούλου, Ελένη Μανιατάκη, Δημήτρης Μάντης, Παναγιώτης Μαριόλης, Στάθης Μητσέας, Γιώργος Μπαρδαμάσκος, Βένια Μπελαούρη, Νικήτας Μπιτσάνης, Βίλμα Μπούζα, Εύη Μπούνα, Κώστας Μίχος, Ευτυχία Μουτεβελή, Χριστίνα Νταή, Ματίνα Νιάρχου, Μαρία Οικονόμου, Γιώργος Παναγόπουλος, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, Μαρία Παπαδοπούλου, Χάρης Πλεματιάς, Χριστιάνα Ρούπα, Βίλμα Ταγαρούλια, Μαρία Τούμπουρου, Τζένη Τσάκαλη, Γιώργος Τσόπελας, Σοφία Τσόπελα, Βάσω Φιλιππίδου, Νίκος Χατζηγιαννόπουλος, Ελενα Χριστοπούλου. 

 


NEWSLETTER