Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 10:08

Αναβάλλεται η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Βλαχοδημήτρη

Γράφτηκε από την

Αναβάλλεται τελικά η προγραμματισμένη εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ποιητή και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, που ήταν να γίνουν την Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην πλατεία Σουληναρίου, από το Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Ενώ προχθές οι εργασίες στο σημείο που θα έμπαινε η προτομή συνεχίζονταν και μάλιστα σε αυτές μετείχε και όχημα του δήμου, λίγες ώρες μετά εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου - Νέστορος τηλεφώνησε στην κ. Βάσω Βλαχοδημήτρη και την ενημέρωσε πως προσωρινά η εκδήλωση αναβάλλεται γιατί υπήρξαν ενστάσεις από κατοίκους του χωριού.

Το έργο έχει φιλοτεχνήσει ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος. Την πρωτοβουλία για την προτομή είχαν πάρει οι φίλοι του Βλαχοδημήτρη. 

Η βιβλιοθήκη του καθηγητή έχει εδώ και λίγα χρόνια γίνει δωρεά στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και περιέχει πάνω από 5.000 βιβλία. 

Ο ποιητής και στοχαστής Θοδωρής Βλαχοδημήτρης γεννήθηκε το 1925 στο Σουληνάρι Πυλίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο Πύλου και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δούλεψε ως επιστημονικός συνεργάτης. Παραιτήθηκε το 1967, λόγω της δικτατορίας. Αυτοεξόριστος στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου έζησε 35 χρόνια, εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο εκεί Πανεπιστήμιο και δίδαξε Αρχαία και Νέα Ελληνικά, Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού και Φιλοσοφία στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης. Πέθανε στην Αθήνα το 2005.