Σάββατο, 25 Μαϊος 2013 09:01

Ματαίωση της φετινής Γιορτής Καρπουζιού

Γράφτηκε από τον
Ματαίωση της φετινής Γιορτής Καρπουζιού

Με μια λιτή ανακοίνωση από την Οργανωτική Επιτροπή Καρπουζιού ανακοινώνεται η ματαίωση της φετινής γιορτής και η αναστολή του θεσμού.

 

Η γιορτή ξεκίνησε το 2007 με αρκετές φιλοδοξίες και στόχους, πραγματοποιώντας ομολογουμένως σημαντικές ημερίδες αλλά και πετυχημένες εκδηλώσεις κάθε χρόνο με το κλείσιμο της περιόδου συγκομιδής.

Ομως είναι γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια μπήκε σε φθίνουσα πορεία. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής σημαντικό αρνητικό ρόλο έπαιξε η οικονομική δυσχέρεια της εποχής αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν εκείνες οι δράσεις που θα συνέβαλαν περαιτέρω στην προβολή του προϊόντος.

Χαρακτηριστικά στη χθεσινή ανακοίνωση σημειώνεται: 

«Η Οργανωτική Επιτροπή της "Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας" στη συνεδρίασή της στις 23-5-2013 αποφάσισε την αναστολή της γιορτής για το 2013. 

Στη συνεδρίαση τονίστηκε από όλα τα μέλη ότι το περιεχόμενο της εκδήλωσης πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία και νέες δράσεις ώστε να μην είναι όμοιο με εκείνο των προηγούμενων χρόνων, να εξασφαλίζει μεγάλη επισκεψιμότητα και να ανταποκρίνεται στο στόχο της εκδήλωσης που είναι η προβολή και διαφήμιση του προϊόντος εντός και εκτός Ελλάδος. Από τις προτάσεις που συζητήθηκαν αξιολογήθηκε ότι καμία δεν πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις. Ετσι λοιπόν και σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση η οποία εκτός των άλλων δε συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος συμμετοχής σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις, η Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής Καρπουζιού αποφάσισε την αναστολή της γιορτής για το 2013».

 


NEWSLETTER