Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 07:45

"Γιορτή της μαμάς καρπουζίτσας" διοργάνωσαν οι Τρίτεκνοι

Γράφτηκε από τον
"Γιορτή της μαμάς καρπουζίτσας" διοργάνωσαν οι Τρίτεκνοι

Τη "Γιορτή της μαμάς καρπουζίτσας" διοργάνωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας το απόγευμα του Σαββάτου στον Αγρίλη Τριφυλίας, στο Μύλο. Μια εκδήλωση για τα παιδιά αλλά και τις μαμάδες με βάση ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της περιοχής που είναι το καρπούζι.

Οσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να γευτούν καρπούζι μέσα από πολυάριθμες συνταγές, τα παιδιά να παίξουν παιχνίδια με καρπούζια, επίσης να ζωγραφίσουν ένα μεγάλο πανό που θα μείνει εκεί όλο το καλοκαίρι - και στο τέλος αφού κέρδισαν και κάποια δώρα, να χορέψουν ζούμπα.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Χρήστος Κορομηλάς τόνισε: 

"Στα πλαίσια των καλοκαιρινών του δράσεων ο σύλλογος κάνει αυτή την παιδική εκδήλωση, αφιερωμένη στο καρπούζι, ένα προϊόν παραδοσιακό το οποίο έχει ως επίκεντρο την περιοχή της Τριφυλίας.

Με αφορμή το καρπούζι κάνουμε αυτή την εκδήλωση που στόχο έχει να μαζέψει τα παιδιά των τριτέκνων από όλο το δήμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκπρόσωπό μας εδώ στο δήμο, την Ελευθερία Νικολοπούλου που έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά, όπως και τους εθελοντές και χορηγούς. 

Θα συνεχίσουμε σε όλο το νομό να κάνουμε εκδηλώσεις γιατί αυτή την περίοδο την δύσκολη η χαρά δίνεται μέσα από εθελοντικές δράσεις, από πράγματα που κάνουμε για να περάσουμε πιο όμορφα".

Ακόμη αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα των τρίτεκνων οικογενειών που είναι η ανεργία. 

Από την πλευρά της η Ελευθερία Νικολοπούλου αναφέρθηκε στις συνταγές με τις οποίες παρουσίασαν το καρπούζι, με την συνεργασία και άλλων γυναικών του συλλόγου.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER