Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 13:23

Παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το νέο βιβλίο του Μάνου Κοντολέοντος

Γράφτηκε από την
Παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το νέο βιβλίο του Μάνου Κοντολέοντος

Μετά την επιτυχημένη βιβλιοπαρουσίαση της προηγούμενης Δευτέρας, το βιβλιοπωλείο Λυμπερόπουλος συνεχίζει τον κύκλο βιβλιοπαρουσιάσεων με τίτλο «Σελίδες Αναφοράς», με έναν έμπειρο και καταξιωμένο συγγραφέα. Τον Μάνο Κοντολέων.
Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 6.30μ.μ., ο ίδιος ο συγγραφέας θα παραβρεθεί στο βιβλιοπωλείο Λυμπερόπουλος (Βασ. Όλγας & Αριστοδήμου), για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Ανίσχυρος Άγγελος» το οποίο θα παρουσιαστεί στο βιβλιόφιλο κοινό της πόλης μας και κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ,
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που μιλά για την ευθύνη. Τη συλλογική, μα και την ατομική. Μα ακόμα μιλά και για τις ενοχές – αυτές που μας δημιουργούν οι δικές μας πράξεις, αλλά και όσες τυχόν φτάνουν σ’ εμάς μέσα από τις πράξεις των άλλων, δικών μας ή τρίτων. Γραμμένο με αφορμή και με σαφείς αναφορές στα Δεκεμβριανά της Αθήνας του 2009, με τρόπο ρεαλιστικό, με δομή που θυμίζει κινηματογραφική ταινία και με χρήση εξωκειμενικών αναφορών, o «Ανίσχυρος Άγγελος» κεντρίζει το συναίσθημα του αναγνώστη, μα κυρίως τον μυεί σε έναν άλλο τρόπο ανάγνωσης της καθημερινότητας.
Είναι δε άξιο αναφοράς, ότι ανήκει στη «βραχεία λίστα» των 15 βιβλίων που κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 280 που λειτουργούν στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία έχει τεθεί προς ψηφοφορία για τους Έλληνες αναγνώστες, στα πλαίσια του έκτου Διαγωνισμού για την ανάδειξη του «αγαπημένου ελληνικού μυθιστορήματος της χρονιάς» που οργανώνει κάθε χρόνο το ΕΚΕΒΙ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά, η οποία θα συντονίσει και την εκδήλωση.


NEWSLETTER