Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 07:46

Παρουσιάζεται απόψε η ενεργειακή πολιτική

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παρουσιάζεται απόψε η ενεργειακή πολιτική

Την ενεργειακή πολιτική του μέλλοντος με αναφορές στο παρόν και στο παρελθόν θα αναλύσουν σήμερα στην Καλαμάτα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Αρθούρος Ζερβός.

Η εκδήλωση, που δεν αποκλείεται να την παρακολουθήσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο χώρο όπου στεγαζόταν η Ηλεκτρική Εταιρεία Καλαμάτας (1899) και σήμερα στεγάζεται το ΔΗΠΕΘΕΚ. Τη διοργανώνει το Μανιατάκειο Ιδρυμα και μετά την ολοκλήρωσή της θα εγκαινιαστεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Η ΔΕΗ και ο εξηλεκτρισμός της Ελλάδας" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Αναλυτικά εισηγητές στην εκδήλωση "Παρελθόν, παρόν και μέλλον των εταιρειών ηλεκτρισμού" θα είναι οι εξής:

Ασημάκης Παπαγεωργίου, υφυπουργός ΠΕΚΑ: "Η πολιτική της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της αγοράς ενέργειας".

Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Α.Ε.: "Οι επενδύσεις και ο μετασχηματισμός της Δ.Ε.Η. σε μια σύγχρονη επιχείρηση ηλεκτρισμού".

Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, πρόεδρος ΕΣΑΗ: "Οι ιδιωτικές εταιρείες και το μέλλον της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας".

Αντώνιος Νάτσικας, πρόεδρος ΔΕΣΦΑ Α.Ε.: "Παρελθόν, παρόν και μέλλον του φυσικού αερίου ως καυσίμου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας".

Γεώργιος Κόλλιας, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.: "Η σημασία των δικτύων: Από τον εξηλεκτρισμό της χώρας σε μια σύγχρονη ηλεκτρική αγορά".

Μιχάλης Παπαδόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, τ. πρόεδρος ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε.: "Σταθμοί στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα".

Γεώργιος Δαμάσκος, γενικός διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων ΔΕΗ Α.Ε.: "Από την "προϊστορία" στην "ιστορία": Οι πρώτες ηλεκτρικές εταιρείες και η ανάπτυξη της ΔΕΗ".

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος και τ. διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Δημήτρης Μανιατάκης και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και διοργανώνεται με την υποστήριξη της ΔΕΗ Α.Ε., θα συμμετάσχει το σύνολο σχεδόν των ενδιαφερόμενων μερών για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, και θα επισημανθούν οι μεγάλες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο με την προωθούμενη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ενίσχυση του ανταγωνισμού σε όφελος των καταναλωτών. 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το Ιστορικό Αρχείο της ΔΕΗ με θέμα: "Η ΔΕΗ και ο εξηλεκτρισμός της Ελλάδας", στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 

Η έκθεση φωτογραφίας από το Ιστορικό Αρχείο της ΔΕΗ θα είναι ανοικτή για το κοινό ως τις 3 Δεκεμβρίου. Για πρώτη φορά, διοργανώνεται μια τέτοια έκθεση σχετικά με την ιστορία του εξηλεκτρισμού της Ελλάδας. Θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ανέκδοτων φωτογραφιών και θα αναφέρεται σε μια ιστορική περίοδο που ξεκινάει από την Καλαμάτα το 1899 και φθάνει έως τις μέρες μας.

Μέσα από περισσότερες από 90 φωτογραφίες της προπολεμικής και της μεταπολεμικής περιόδου, αλλά και από έγγραφα για τις 18 μεσσηνιακές εταιρείες ηλεκτρισμού κ.λπ., ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει τις τεράστιες αλλαγές που έφερε ο ηλεκτρισμός στην Ελληνική κοινωνία και στην Μεσσηνία ειδικότερα. 

Στη διοργάνωση παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από την έκθεση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών που είχε οργανώσει η ΔΕΗ το 1962 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER