Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013 11:15

"Τρέχω … για το Καλαματιανό καρναβάλι" σήμερα στο κέντρο της πόλης

Γράφτηκε από την

Η πρώτη καρναβαλική εκδήλωση με θέμα «Τρέχω … για το Καλαματιανό καρναβάλι 2014 …» θα γίνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας έτσι τις μέρες των χριστουγέννων και την προετοιμασία για την γιορτή του καρναβαλιού.

 

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου περίπου 2 χιλιομέτρων, που αντιστοιχεί στη διαδρομή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης και μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει πάρτι στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με μουσικοχορευτικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Η διαδρομή θα έχει ως εξής: Πλατεία Οθωνος, πεζόδρομος Αριστομένους, Φραντζή, Σιδηροδρομικού Σταθμού, κεντρική πλατεία, χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η προσυγκέντρωση ξεκινά στη 1 και ο τερματισμός θα είναι στις 3 μ.μ.

 

Στη γιορτή που θα γίνει μετά τον αγώνα δρόμου, θα βοηθήσουν εθελοντικά οι σπουδαστές του ΙΕΚ "Ορίζων", η Λέσχη Αρχιμαγείρων και οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ. Ολοι μαζί θα φτιάξουν ένα κέικ 50 μέτρων που θα μοιραστεί στον κόσμο, ενώ θα προσφέρουν ροφήματα τα καταστήματα της πλατείας - μέλη του Συλλόγου Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.