Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 08:21

Καρναβάλι των Φούληδων την Κυριακή στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

Για 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά, αυτή την Κυριακή στις 4 το απόγευμα.Το καρναβάλι έχει καθιερωθεί και βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην περιοχή της Τριφυλίας.

Και φέτος αναμένονται πολλές συμμετοχές και φυσικά πολύ κέφι, όπως τονίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου από τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και την υπεύθυνη των Πολιτιστικών δημοτική σύμβουλο Παρασκευή Παντελάκη. Κάλεσαν όλο τον κόσμο να συμμετέχει και να το παρακολουθήσει, σε μια μέρα χαράς, κεφιού και διασκέδασης μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οπως τονίστηκε, όλα τα έξοδα του καρναβαλιού καλύπτονται από χορηγίες, χωρίς ο δήμος να βάζει ούτε 1 ευρώ πέρα από την οργανωτική συμμετοχή του.

Αναφερόμενος στο Καρναβάλι των Φούληδων ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας επισήμανε: 

«Είναι η 12η χρονιά φέτος που διοργανώνεται το Καρναβάλι των Φιλιατρών, το γνωστό Καρναβάλι των Φούληδων. Για το Δήμο Τριφυλίας είναι η κεντρική αποκριάτικη εκδήλωση που υποστηρίζεται από χορηγούς και επαγγελματίες της περιοχής, χωρίς ο δήμος να βγάλει από το ταμείο του ούτε 1 ευρώ. Στηρίζει ηθικά την προσπάθεια, είναι παρών στην διοργάνωση του. 

Βέβαια καρναβαλικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις με πρωτοβουλίες των Συλλόγων και των Δημοτικών Ενοτήτων. Σε καιρούς δύσκολους που ο κόσμος έχει ανάγκη από χαμόγελο, ξεφάντωμα, χαρά, αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δημιουργούν ένα σταθερό υπόβαθρο στις προσδοκίες των ανθρώπων».

Υπογράμμισε δε ότι ο δήμος αγκαλιάζει και στηρίζει κάθε εκδήλωση κεφιού σε όποιο σημείο της Τριφυλίας και να γίνεται. 

Από την πλευρά της η Π. Παντελάκη τόνισε: 

«Το Καρναβάλι στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά από χορηγίες επαγγελματιών και συλλόγων, με πρώτη την μεγάλη χορηγία της Costa Navarino που παρέχει τα ηχητικά της εκδήλωσης. Για εμάς στην ΔΕ Φιλιατρών αυτή είναι μια ξεχωριστή γιορτή, σήμερα που έχουμε ανάγκη να ξεφαντώσουμε να χαρούμε μέσα σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς, θέλουμε να καθιερώσουμε την πόλη των Φιλιατρών ως το σημείο των Τριφύλιων αυτή την ξεχωριστή μέρα που θέλουμε όλοι να διασκεδάσουν. Προσκαλούμε όλους τους Τριφύλιους -και όχι μόνο!- να είναι στις 4 μ.μ. την Κυριακή στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών». 

Σημείωσε ακόμη ότι στην παρέλαση θα πάρουν μέρος όχι μόνο σύλλογοι από τα Φιλιατρά, αλλά και από την Κυπαρισσία, με την παρουσία του Εικαστικού Εργαστηρίου αλλά και του ΜΕΣΚ - ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να το κάνουν ακόμα και την τελευταία στιγμή.

K.Μπ.