Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 13:57

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα "Πράσινος Τουρισμός"

Γράφτηκε από την

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας - την Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΠΑΡΝΩΝ Α.Ε» και τους Επαγγελματικούς Συλλόγους της περιοχής, προτίθεται να διοργανώσει ειδική ενημερωτική εκδήλωση - παρουσίαση του Προγράμματος "Πράσινος Τουρισμός".
Ως ημερομηνία της ενημερωτικής αυτής εκδήλωσης προτείνεται η 5η Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 19.00'/Δημαρχείο στο Λεωνίδιο (αίθουσα βιβλιοθήκης).
Το Πρόγραμμα "Πράσινος Τουρισμός" προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Φιλοδοξεί να συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.
Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και της εταιρικής ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων, στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των τουριστικών μονάδων καθώς και στην δημιουργία υποδομών που πληρούν τα κριτήρια οικολογικής πιστοποίησης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις (με ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας πριν την 01.01.2009), που δραστηριοποιούνται στον Τομέα του Τουρισμού και ειδικότερα:
* Ξενοδοχεία κλασσικού τύπου.  * Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων.  * Ξενοδοχεία μικτού τύπου.  * Ξενοδοχειακές μονάδες και λοιπές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν σε παραδοσιακά κτίρια.  * Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων και μικτής μορφής ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων.  * Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.  * Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις.  * Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις(κάμπινγκ).
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. € με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στις 15.000,00 € και ο μέγιστος προϋπολογισμός μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των 400.000,00 €.
Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος κυμαίνεται από 40% έως και 45%, ανάλογα με τον τόπο-γεωγραφική περιοχή υλοποίησης του έργου. Για όλα τα έργα που θα ενταχθούν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το 50% της δημόσιας χρηματοδότησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής.
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι η 20/12/2010 με καταληκτική ημερομηνία την 25/02/2011.

Γιάννης Η. Μαρνέρης

Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας

& Γιάννης Θ. Τριανταφύλλου αντιδήμαρχος Τουρισμού



NEWSLETTER