Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 17:33

Η "Αρμονία" έκοψε την πίτα της

Γράφτηκε από την

Ο Σύλλογος «Ενωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία», με τη χορωδία και το λογοτεχνικό περιοδικό «Εκφραση» που εκδίδει, έκοψε την πίτα του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο «Μουσικό εστιατόριο» του ξενοδοχείου Elite, με ευχές για μια «αρμονική» νέα χρονιά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και μέλος των παιδικών χωριών SOS Δήμητρα Ψαρούλη και πολλοί φίλοι του Συλλόγου.
Η Αντιπρόεδρος της «Αρμονίας» Μαρία Μαυροειδή – απουσία του Προέδρου Σταύρου Καλυβιώτη- ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, που πάντα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Συλλόγου, όπως είπε, και αναφέρθηκε στα δύο τμήματα της «Αρμονίας» , το Μουσικό και το Λογοτεχνικό, που αποτελούν τον κύριο κορμό των δραστηριοτήτων .
Επειτα η Γεν. Γραμματέας Γιώτα Σβερκούνου – Τσαούση, αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την παρουσία τους, μίλησε για την επιτυχή πορεία της «Αρμονίας» από το 1992 και τη συμβολή της στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας και για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της χρονιάς που περιλαμβάνει τη συναυλία του Ιουνίου στο Κάστρο της Καλαμάτας και το προγραμματισμένο ταξίδι εκτός συνόρων, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Εκεί, την Κυριακή 26 Ιουνίου η χορωδία θα ψάλλει τη Θεία Λειτουργία στο Ναό Uspenski, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός της Δυτικής Ευρώπης και την Τρίτη 28 Ιουνίου θα δώσει συναυλία με Ελληνικό ρεπερτόριο στην Εκκλησία των Βράχων. Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται από την Ελληνική Πρεσβεία και με τη φροντίδα του Μεσσήνιου Πρέσβη και φίλου της «Αρμονίας» κ. Χρ. Κοντοβουνήσιου.
Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μαλαπάνης χαιρέτισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην προσφορά του Συλλόγου, με τη χορωδία «Αρμονίας» και το περιοδικό του «Εκφραση».
Ακολούθησε η κοπή της πίτας και στη συνέχεια φαγητό και διασκέδαση με την ορχήστρα του Γ. Δικαίου που ‘’ταξίδεψε’’ τα μέλη και τους φίλους της «Αρμονίας». Τυχερή της βραδιάς ήταν μια νεαρή κυρία, φίλη του Συλλόγου, η οποία μαζί με το φλουρί κέρδισε και μια διήμερη εκδρομή για δύο άτομα εντός της Ελλάδος με όλα τα έξοδα πληρωμένα, προσφορά του Τουριστικού Γραφείου Δημ. Κατσίρη.