Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 12:42

Εκοψαν πίτα οι Αρκάδες του Ιλίου

Γράφτηκε από την
Εκοψαν πίτα οι Αρκάδες του Ιλίου

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Καλλιτεχνικό Καφενείο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου των Αρκάδων Ιλίου «Προσέληνοι».
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στη μοναδική αυτή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι «Προσέληνοι», στο πλαίσιο της οποίας οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσια εδέσματα, εκλεκτό αρκαδικό κρασί, τη χορωδία και τα χορευτικά του Συλλόγου, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από το συγκρότημα του Χ. Κωστόπουλου.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Ιλίου, κ. Βασίλειος Αλεξόπουλος, αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και τις πολύπλευρες δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει οι “Προσέληνοι”, ανακοίνωσε την έκδοση εφημερίδας από το Σύλλογο και τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου (Αρκαδικό Σπίτι) και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους, Αρκάδες και μη, να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τη δημιουργία του λαογραφικού μουσείου, παρότρυνε τους συμπατριώτες του να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν, για να καταφέρει ο Σύλλογος να εξασφαλίσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη και πλουσιότερη συλλογή εκθεμάτων από κάθε γωνιά της Αρκαδίας.
Παράλληλα, ευχαρίστησε και το Δήμο Ιλίου και ιδιαιτέρως το συμπατριώτη, Δήμαρχο Ιλίου, κ. Νίκο Ζενέτο, για τη συνδρομή τους στις προσπάθειες του Συλλόγου για τη διατήρηση και την προβολή των παραδόσεων, τα ηθών και εθίμων της Αρκαδίας, γιατί χωρίς την πολύτιμη αυτή συνδρομή ο Σύλλογος δε θα ήταν εφικτό να επιτελέσει με αποτελεσματικότητα το σημαντικό έργο του.
Κλείνοντας, ο κ. Αλεξόπουλος κάλεσε τον επί σειρά ετών, τέως Δήμαρχο Ιλίου, κ. Βασίλη Κουκουβίνο για να του απονείμει τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στο Σύλλογο των Αρκάδων, στον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι ο Βασίλης Κουκουβίνος, ένας πρύτανης της Αυτοδιοίκησης, βρισκόταν επί 24 χρόνια στην ηγεσία της Διοίκησης του Δήμου Ιλίου και πρωτοστάτησε στον αγώνα για να βγει η πόλη μας από το μαρασμό και την αφάνεια, μας κάνει όλους ιδιαίτερα περήφανους… Το πόσο επιτυχής ήταν η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, το αποδεικνύει άλλωστε και η επί έξι συνεχείς τετραετίες εμπιστοσύνη των πολιτών του Ιλίου, οι οποίοι ήταν πάντα σίγουροι ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφερόταν ο Βασίλης Κουκουβίνος είναι το σήμερα και το αύριο της πόλης μας».
Μετά το τέλος του χαιρετισμού του Προέδρου του Συλλόγου, το λόγο πήρε ο τέως Δήμαρχος Ιλίου, κ. Βασίλης Κουκουβίνος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο για την τιμή που του έκανε, εξήρε το έργο των «Προσέληνων» και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα ο συμπατριώτης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, πατήρ Γαβριήλ Ασπρολούπος, ο πρώην Υπουργός, κ. Κ. Γείτονας, ο Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ο. Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ν. Ζενέτος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Γ. Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, κ. Δ. Κουκουβίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Ε. Γιαννακούρας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου και του Δήμου Γορτυνίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ζωγράφου, κ. Κ. Καλύβας, ο εκπρόσωπος της Πανγορτυνιακής, κ. Κ. Σακελαρίου, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, κ. Γ. Θανόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Ιλίου, κ. Σ. Μπουρδάκης, εκπρόσωποι τοπικών και εθνικοτοπικών συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

O Γραμματέας                           Ο Πρόεδρος
Γιάννης Βέργος                          Βασίλης Αλεξόπουλος






NEWSLETTER