Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 11:44

Οι «Δρόμοι πάνω στο χιόνι» του Βασίλη Αμανατίδη παρουσιάστηκαν στη Φαρακλάδα

Γράφτηκε από τον
Οι «Δρόμοι πάνω στο χιόνι» του Βασίλη Αμανατίδη παρουσιάστηκαν στη Φαρακλάδα

Σε έναν όμορφο χώρο, το αγρόκτημα «Ομορφιές και Δυσκολίες» του Δημήτρη Τσίγγανου, έγινε το βράδυ του Σαββάτου η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Αμανατίδη «Δρόμοι πάνω στο χιόνι».

Ενα βιβλίο το οποίο όπως είπε στην εισαγωγή της η πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Σόνια Τουρκολιά, ήρθε γα να σκορπίσει λίγη μνήμη στην γκρίζα εποχή που ζούμε. Οι ήρωές του 3 ανυπότακτοι άνθρωποι, 3 ζωές με αντιφάσεις και αμφιβολίες για τις επιλογές τους. Τρεις σπονδυλωτές ιστορίες που σκιαγραφούν το χρονικό του 20ού αιώνα ο οποίος έκλεισε πονηρά το μάτι σε πολλούς αλλά διέψευσε τα όνειρά τους. 

Το βιβλίο παρουσίασε ο ίδιος ο συγγραφέας Βασίλης Αμανατίδης, ο οποίος τόνισε πως είναι ένα βιβλίο που κουβαλά μνήμες και αφηγήσεις αυθεντικές όπως και συναισθήματα. "Κοιτάζει -είπε- με λοξή ματιά τον 20ό αιώνα με τα μάτια των τριών πρωταγωνιστών, που είναι ένας αγωγιάτης, ένας ηττημένος αντάρτης και ένας καταραμένος πυγμάχος, μιλά για τον Ταΰγετο, την Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία και επιδιώκει να διεγείρει την μνήμη και παρουσιάζει τους δύο δρόμους της ζωής, της γλυκιάς και πικρής ζωής". Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τους τρεις πρωταγωνιστές διάβασε η κόρη του συγγραφέα Χρυσόθεμη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γνωστός λογοτέχνης Φώντας Λάδης -ο οποίος μίλησε για το βιβλίο- και ο εκδότης Κώστας Παπαδόπουλος.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER