Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 20:49

Παρουσιάζεται στην Αρχαία Μεσσήνη το βιβλίο του Στ. Γερουλάνου με αρχαία νομίσματα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Παρουσιάζεται στην Αρχαία Μεσσήνη το βιβλίο του Στ. Γερουλάνου με αρχαία νομίσματα

Το βιβλίο του καθηγητή Στέφανου Γερουλάνου "Κ.Π. Καβάφης - απόκρυφη ιστορία" θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο διευθυντής των ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης - αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μεταξάς  και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Βασιλική Πέννα.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Αγγελική Καθάριου μεσόφωνος, ο Νίκος Αθηναίος στο πιάνο και ο Μαρίνος Τρανουδάκης στη μαρίμπα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό λεύκωμα του γνωστού γιατρού κ. Γερουλάνου και τ. διευθυντή του "Ωνάσειου", το οποίο περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της έρευνας και της μελέτης του πάνω στα αρχαία νομίσματα. Τις φωτογραφίες των νομισμάτων συνοδεύουν στίχοι του μεγάλου ποιητή Καβάφη. 

Το έργο αυτό εξέδωσαν οι μεσσηνιακές εκδόσεις "Μίλητος" και η βραδιά γίνεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Greek books" της Καλαμάτας.

* Η εκδήλωση αναβλήθηκε λόγω των πυρκαγιών. Δείτε εδώ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER