Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 21:51

Γιορτή για τα 100 χρόνια του Λυκείου Ελληνίδων

Γράφτηκε από την
Γιορτή για τα 100 χρόνια του Λυκείου Ελληνίδων

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει σήμερα το Λύκειο των Ελληνίδων, και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό διοργανώνονται εκδηλώσεις για τη σημαντική αυτή επέτειο. Στην Καλαμάτα, το Λύκειο υποδέχεται σήμερα τους φίλους και τα μέλη του στο χώρο των γραφείων του στην οδό Αγίου Νικολάου 17, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 100χρονα της οργάνωσης.
Για την επέτειο αυτή μίλησε χθες στην "Ε" η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, Βίκυ Καρέλια:
"Σήμερα εορτάζονται τα 100 χρόνια του Λυκείου των Ελληνίδων, και για όλα τα αδελφά λύκεια, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, είναι μια ιστορική μέρα. Το Λύκειο Ελληνίδων είναι ένα σωματείο που από το 1911 δραστηριοποιείται με βάση την εθελοντική προσφορά των μελών του. Αυτό ακριβώς είναι και το πιο σημαντικό: το ότι επί 100 χρόνια οι γυναίκες εθελοντικά προσφέρουν έργο και υπηρετούν το όραμα της Καλλιρρόης Παρρέν, ιδρύτριας του Λυκείου των Ελληνίδων".
Σε ερώτηση της "Ε" ποιο είναι το στοιχείο που κάνει το Λύκειο Ελληνίδων τόσο αγαπητό στον κόσμο, η κ. Καρέλια μας απάντησε: "Είναι η συγκίνηση που δημιουργεί η παράδοση. Αυτό το αίσθημα που νιώθει κανείς πως ανήκει κάπου. Το ότι έρχεται σε επαφή με την καταγωγή, την οντότητά του, την αίσθηση πως από κάπου μπορεί να πιαστεί και να δει ζωντανά τις ρίζες του".
Η πρόεδρος του παραρτήματος Καλαμάτας ανέφερε επίσης ότι "όλα αυτά τα χρόνια τα μικρά παιδιά και οι νέοι δείχνουν σταθερά την προτίμησή τους και την αγάπη τους για το Λύκειο Ελληνίδων. Δεν παρατηρούμε κάποια μείωση στον αριθμό των παιδιών που έρχονται κάθε χρόνο - κι αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις που έχουν σήμερα οι έφηβοι. Να είναι καλά οι γονείς τους -και τους ευχαριστούμε γι' αυτό- που τα φέρνουν κοντά μας και σιγά σιγά μπαίνουν στο κλίμα της παράδοσης και του Λυκείου των Ελληνίδων".
Οσο για τον σημερινό εορτασμό, η κ. Καρέλια σημείωσε: "Σήμερα από τις 11 το πρωί γιορτάζουμε και στην Καλαμάτα την ιστορική αυτή ημέρα, και περιμένουμε όλους μας τους φίλους για να τους ευχαριστήσουμε για τη στήριξη που μας παρέχουν εδώ και 44 χρόνια. Στις 19 Φεβρουαρίου πριν από 100 χρόνια εγκρίθηκε το καταστατικό - και αυτή τη μέρα σε όλα τα Λύκεια της Ελλάδας και του εξωτερικού γίνονται εκδηλώσεις". Τόνισε μάλιστα ότι "πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα παρουσιάστηκε και το Λεύκωμα των 100 ετών, το οποίο σύντομα θα το δούμε και στην Καλαμάτα".


NEWSLETTER