Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 13:39

"Ενας γάτος με μεγάλη καρδιά" στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Γράφτηκε από την
 "Ενας γάτος με μεγάλη καρδιά" στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αλλη μια ξεχωριστή στιγμή στη θεατρική διαδρομή της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, με τις διπλές παραστάσεις του έργου «Ένας Γάτος με μεγάλη καρδιά» που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα. Το κοινό που συνέρρευσε στην θεατρική σκηνή επί της οδού Πειραιώς 206 εκφράστηκε με κολακευτικά σχόλια για την πρωτότυπη παράσταση της Χριστίνας Δίμιζα όπου συνυπάρχουν οι κουκλοκατασκευές με τους ηθοποιούς.
Το εν λόγω τρυφερό θεατρικό παραμύθι φέρνει στο προσκήνιο την αξία της πραγματικής φιλίας και της προσφοράς, με πρωταγωνιστές έναν γάτο και τους φίλους του οι οποίοι ταξιδεύουν στον κόσμο της φαντασίας, των συναισθημάτων και της γνώσης. Ένα έργο βασισμένο σε αγαπημένες ιστορίες των παιδικών μας χρόνων, όπου οι ετερόκλητοι θεατρικοί ήρωες δίνουν το παράδειγμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα μαθαίνοντας να συμβιώνουν αρμονικά και να αναδεικνύουν την αξία της έμπρακτης αλληλεγγύης.
Η σκηνοθεσία ανήκει στη Χριστίνα Δίμιζα, τα σκηνικά και τα κουστούμια επιμελήθηκε ο Φοίβος Σοφικίτης και τη μουσική συνέθεσε ο Στάθης Γυφτάκης. Πρωταγωνιστούν επί σκηνής η Χριστίνα Δίμιζα και ο Γιώργος Πασσάκος, ενώ δίνουν ζωή στις κουκλοκατασκευές η Λέττα Πετρουλάκη, η Φανή Αλεξανδρίδη και η Τζένη Μητσούλα.
Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, στα πλαίσια των φετινών ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, συμμετέχει αυτή την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας με ένα δρώμενο που θα εκτυλιχθεί με αφετηρία το Πνευματικό Κέντρο στις 11 το πρωί και θα διασχίσει την Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας: ένας αποκριάτικος δράκος, κατασκευασμένος από την εικαστική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής και πλαισιωμένος από παιδιά των θεατροπαιχνιδιών και της θεατρικής ομάδας της που θα φορούν τις στολές τους, θα περιδιαβεί το κέντρο της Καλαμάτας υπό τη συνοδεία μουσικής.

Από το ΔΣ της Πειραματικής Σκηνής


NEWSLETTER