Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 12:30

Παρουσίαση βιβλίου της Καλαματιανής Αντριάνας Μίνου

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση βιβλίου της Καλαματιανής Αντριάνας Μίνου

Η παρουσίαση του βιβλίου της Καλαματιανής Αντριάνας Μίνου «Παιδικά νουάρ» (Εκδόσεις Παράξενες Μέρες) θα γίνει το Σάββατο στην Αθήνα στις 7 μ.μ. στο "Cinemarian". Η βραδιά θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους, 4 εκ των οποίων φτιάχτηκαν με αφορμή τα "Παιδικά νουάρ, ειδικά για την εκδήλωση".

Θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες των ταινιών που βασίστηκαν στο βιβλίο, η θεατρική σκηνοθέτης Αναστασία Κουμίδου, ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, συγγραφέας και υπεύθυνος των Εκδόσεων και η Αντριάνα Μίνου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι Χιονία Χιωτέλλη (ηθοποιός/σκηνοθέτης), Αρης Σομπότης (ηθοποιός/electroartist), Αναστασία Κυριακοπούλου (ηθοποιός), Κώστας Πασχαλίδης (αρχαιολόγος).
Θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες: "Αποσιωπητής" της Ειρήνης Καρτσάκη, "Bloody bastards" της Εύης Μίνου, "Kinderszenen" των Θοδωρή Τσιντσώνη, Ξανθούλας Διάδου, "Sunday (again)" του Φιλ Ιερόπουλου, "Room 14" του Γιάννη Καραμπελιά, "Danny boy" του Marek Skrobecki
«Η συλλογή αποτελείται από ιστορίες όπου πειραματίζομαι με το στιλ του film noir, ένα κινηματογραφικό είδος που νομίζω έχει την ιδιότητα να απορροφά το θεατή με την κάπως υπνωτιστική οικειότητα των συνήθως μπανάλ, αλλά και αφοπλιστικά αθώων συναισθηματισμών των χαρακτήρων του, ιδίως όταν πρόκειται για ιστορίες αγάπης …»
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)
Η Αντριάνα Μίνου γεννήθηκε το 1982, ασχολείται με τη λογοτεχνία από μικρή ηλικία και έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Τέχνη – Κούρος Ευρωπού, Νέα Κίνηση Λογoτεχνών, Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών κ.α.). Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά "Εντευκτήριο" και "Δέλεαρ", καθώς και στην ποιητική ανθολογία των Εκδόσεων "Μανδραγόρας", "Γεωμετρία μιας αθέατης γενιάς" (2002), στο συλλογικό e-book Τweet-stories (2012) και στο Αγγλικό λογοτεχνικό περιοδικό "Rattle Journal" (τεύχος iv, 2013). Το διήγημά της "Zythos", έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία, "A six-pack of stories", που εκδόθηκε στην Αμερική (Story Brewhouse, 2012).
Ποιήματά της σε μετάφραση έχουν επίσης συμπεριληφθεί στο περιοδικό ποίησης "The Paper Nautilus" (2014). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΠΑ.ΜΑΚ., 2003). Από το 2004 ζει και εργάζεται ως μουσικός στο Λονδίνο. Εκεί ολοκλήρωσε σπουδές MA Performing Arts (Middlesex University, 2005) και PhD Piano Performance Practice (Goldsmiths, University of London, 2010) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Εχει συμμετάσχει σε διαφόρων ειδών συναυλίες και παραστάσεις ως πιανίστα, συνθέτης, performer, συγγραφέας, σεναριογράφος, λιμπρετίστα, στιχουργός και σκηνοθέτης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γαλλία, Ελβετία, Ινδία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Γερμανία, Βόρεια Ιρλανδία κ.α. Είναι ενεργό ιδρυτικό μέλος των μουσικών συνόλων Vladimir & Estragon Piano Duo και Oiseaux Bizarres Ensemble.
Ο χώρος είναι στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη 42.


NEWSLETTER