Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 09:30

3ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Απόψε η νυχτερινή παρέλαση

Γράφτηκε από την

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας σιγά σιγά κορυφώνονται και γίνονται ολοένα και πιο διασκεδαστικές!

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής: σήμερα Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. ξεκινά νυχτερινή παρέλαση με τίτλο «Βαλεντίνοι φωτιστείτε» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην Kεντρική Πλατεία Καλαμάτας,

Στον Πεζόδρομο Αμφείας από τις 7.30 μ.μ. θα γίνεται street party με dj, αμέσως μετά τη λήξη της νυχτερινής παρέλασης. Στον Πεζόδρομο της Ιατροπούλου το πάρτι ξεκινά μετά τις 8 μ.μ.

Στο Αριοχώρι, στο Σταματινού Αρφαρών και τη Βελανιδιά έχει προγραμματιστεί γλέντι στις 8 μ.μ.

Αύριο Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας στις 11.30 π.μ. αρχίζει το παραδοσιακό γαϊτανάκι, με θεατρικό δρώμενο «Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης». Το πρόγραμμα κλείνει με ξεφάντωμα με μουσική και χορούς λάτιν.

Στο Ασπρόχωμα/Καλάμι στις 12 το μεσημέρι αρχίζει γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και λιώσιμο παστού. Επίσης θα πετάξουν αερόστατα.

Στο χωριό Λαδά Καλαμάτας στην κεντρική πλατεία στη 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και λιώσιμο παστού.

Στη Ράχη στην περιοχή Κουφού Ελιές (Πλατεία Β΄ ΚΑΠΗ) στις 4 μ.μ. θα γίνουν παραδοσιακά δρώμενα, θα πετάξουν αερόστατα. Θα υπάρχουν κεράσματα, μουσική, χορός.

Στις 6 μ.μ. ξεκινά αποκριάτικο πάρτι για μεγάλους και παιδιά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Επίσης γλέντι θα γίνει στο Κάτω Καρβέλι στις 6 μ.μ. Στο Ασπρόχωμα στο Γήπεδο Αθλοπαιδιών στις 8 μ.μ. το γλέντι θα περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα και λιώσιμο παστού. Το ίδιο θα γίνει και στην Αμφεια στο Δημοτικό Σχολείο στις 8 μ.μ. όπου και θα ανάψουν φωτιές. Στο Πλατύ οι φωτιές θα ανάψουν από τις 7.30 μ.μ.