Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011 20:33

Εκδήλωση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας για την οικιακή κομποστοποίηση

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας για την οικιακή κομποστοποίηση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Πολύ πετυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος την Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα των γραφείων του με αντικείμενο την οικιακή  κομποστοποίηση, την ανακύκλωση και γενικά την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ομιλητές η κ. Ελένη Στραβάκου  από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος από την υπηρεσία διαχείρισης των απορριμμάτων  του Δήμου Καλαμάτας.

Η κ. Στραβάκου ξεκίνησε την παρουσίασή της με αναφορά στα προγράμματα του Κ.Π.Ε. που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση που παρέχεται  σε Μαθητές και Εκπαιδευτικούς  καθώς επίσης και σε Ενήλικες αφ΄ενός και αφ΄ετέρου στην Ερευνητική προσπάθεια  του Κέντρου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Ο κ. Παπαδόπουλος  έκανε μια εκτενή αναφορά στην Ανακύκλωση, στις διαδικασίες που ακολουθεί  η Υπηρεσία του Δήμου και  ανέλυσε λεπτομερώς την διαδικασία της Οικιακής Κομποστοποίησης επιδεικνύοντας ταυτόχρονα και τον σχετικό Κάδο σε λειτουργία.

Οι ομιλητές προκάλεσαν το  έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων οι οποίοι με συνεχείς ερωτήσεις ζητούσαν λεπτομερέστερη πληροφόρηση για όλα τα παραπάνω με αποτέλεσμα η εκδήλωση να συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Είναι σίγουρο πως οι πληροφορίες που δόθηκαν σε αυτή η εκδήλωση  θα χρησιμεύσουν  σε όλους μας   να κατανοήσουμε καλλίτερα το πρόβλημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων και να ευαισθητοποιηθούμε ακόμα περισσότερο για την ενεργή συμμετοχή μας σε κάθε  τι που βοηθά αυτό το σκοπό.

 

 

Καλαμάτα 5 Μαίου 2011


NEWSLETTER